68 Bin Nüfuslu Ilçeye 1 Milyon 400 Bin Turist Geldi

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesine, 9 günlük Ramazan Bayrami tatilinde 468 bin 265 araç giris çikis yapti.

68 Bin Nüfuslu Ilçeye 1 Milyon 400 Bin Turist Geldi
"Osmanli’nin parmak izi", "Açik hava müzesi", "Kendini koruyan kent", "En iyi korunan 20 kent" gibi ünvanlari bulunan 68 bin nüfuslu tarihi ilçe, 9 günlük bayram tatili süresince günü birlikçilerle birlikte 1 milyon 400 bin turist agirladi.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Valilik Toplanti Salonu’nda Mart Ayi Güvenlik Degerlendirme Toplantisi’nda yaptigi açiklamada, 9 günlük Ramazan Bayrami tatilinde Karabük’e 1 milyon 95 bin aracin girisini tespit ettiklerini ifade etti.

Yavuz, “Bayram tatili boyunca Karabüklü hemsehrilerimizin ve ülkemizin dört bir yaninda Karabük’e gelen vatandaslarimizin huzuru ve güvenligi adina basta emniyet ve jandarma teskilatimiz olmak üzere tüm kurumlarimizla 24 saat görevimizin basinda ve sahada olduk. Bu kapsamda 6-14 Nisan tarihleri arasindaki Ramazan Bayrami tatilinde sadece Safranbolu ilçesine giris ve çikis yapan araç sayisi yapilan ölçümlere göre 468 bin 265 olmustur. Bu yogun trafige ragmen aldigimiz tedbirlerle misafirlerimizi huzur ve güven ortami içerisinde agirlayarak sehrimizden ugurladik. Bundan böyle de tüm vatandaslarimizi Karabük’ün tarihini dogasini, kültürünü ve güzelliklerini görmeye ve kesfetmeye davet ediyorum. 9 günlük bayram tatili boyunca ilimizden yaklasik 1 milyon 65 bin 761 araç geçisi ölçümlenmistir" dedi.

Yasanan bu yogun trafik nedeniyle 28 maddi hasarli trafik kazasinin medyanda geldigini anlatan Yavuz, "31 yaralamali trafik kazasi meydana gelirken tek tarafli 1 ölümlü trafik cezasi meydana gelmistir. Bayram tatili boyunca yaklasik 34 bin 535 yolcumuz Karabük otogarini kullanarak 740 sehirlerarasi otobüs ve 329 ilçeler arasi minibüsle seyahat etmislerdir. Yine bayram tedbirleri kapsaminda trafik düzeni ve güvenligiyle ilgili trafik kazalarinin önlenmesi emniyet ve jandarma trafik ekiplerimiz tarafindan 16 bin 383 araç denetlenirken 21 bin 552 kisinin sorgulama ve kontrolü yapilmistir. Içisleri Bakanligimizin talimatiyla valiligimizin koordinasyonda alinan bayram te kapsaminda 24 saat görevi basinda olan emniyet, jandarma, itfaiye ve saglik teskilatimizin kiymetli mensuplarina ve 112 Acil Çagri Merkezi ve Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi çalisanlarina huzurlarinizda tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA