2. Çukurova Bölgesel Toplantisi, 'Tüm Yönleriyle Rotator Manset Yirtiklari' Basligiyla Gerçeklesti

Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi, ortopedi uzmanlarini bir araya getiren 2. Çukurova Bölgesel Toplantisina ev sahipligi yapti. Toplantida “Tüm Yönleriyle Rotator Manset Yirtiklari” ele alindi.

2. Çukurova Bölgesel Toplantisi, 'Tüm Yönleriyle Rotator Manset Yirtiklari' Basligiyla Gerçeklesti
Basta omuz, dirsek, kalça, diz ve ayak bilegi olmak üzere artroskopik cerrahiyle ilgilenen hekimleri ve farkli disiplinlerden uzmanlari bir araya getirmek amaciyla kurulan Artroskopi Arastirma Dernegi’nin Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi ile birlikte düzenledigi 2. Çukurova Bölgesel Toplantisi, Kisla Saglik Yerleskesinde gerçeklestirildi.

Programin açilis konusmasini Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Baskani Doç. Dr. Salih Beyaz yapti. Beyaz, “Pandemi ve deprem felaketi sebebiyle ara verdigimiz geleneksel Çukurova Bölgesi Ortopedi Klinikleri Egitim Toplantisina bu yil ev sahipligi yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ulusal ve uluslararasi alanda ortopedi ve diger disiplinlerden meslektaslarimizla bir araya geldigimiz toplantimizin bu yilki konusu Tüm Yönleri ile Rotator Manset Yirtiklari. Davetimizi kirmayarak yogun programlari içerisinde degerli zamanlarini ayiran, sunumlariyla katkida bulunan hocalarimiza ve katilimcilarimiza tesekkür ediyorum’’ dedi.

Baskent Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Ismail Cengiz Tuncay, “Geçen dört yilda ara verdigimiz toplantilara yeniden basladigimiz için mutluyuz. Bugün de önemli ve güzel bir konuyu tartismak ve bilgi alisverisinde bulunmak için bir aradayiz. Tüm Yönleri ile Rotator Manset Yirtiklari konusu ile ilgili sunumlariyla toplantimiza katki sunan alaninda uzman meslektaslarimiza ve katilimcilarimiza tesekkür ediyorum’’ seklinde konustu.

Iki oturumda gerçeklesen toplantida Rotater Manset Anatomisi, Omuz Sikisma Sendromu, Parsiyel Rotator Manset Yirtiklari, Tam Kat Rotator Manset Yirtiklari, Subskaplaris Yirtiklari, Akut Travmatik Rotator Manset Yirtiklari, Masif Onarilamaz Rotator Manset Yirtiklari konulari tüm yönleriyle tartisildi.
Kaynak: İHA