Turizm Haftasinda Çamlik Gezisi

Turizm haftasi etkinlikleri kapsaminda Yozgat Valiligi önünde toplanan ATV ve Motosikletli vatandaslar, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile birlikte Türkiye’nin ilk Milli Parki Çamlik’a gezi düzenlediler.

Turizm Haftasinda Çamlik Gezisi
Türkiye’nin ilk milli parki Yozgat çamligi, havalarin isinmasiyla birlikte dogaseverlerin önemli durak yerlerinden biri olurken, son 10 günlük dönem içerisinde 3 bin 170 araç ve 16 bin 300 kisi ziyaret etti. Yozgat Valiligi, Turizm Haftasi etkinlikleri kapsaminda organize ettigi farkindalik etkinligine dogaseverler, motosiklet ve ATV tutkunlari ilgi gösterdi.

Yozgat Valiligi turizm haftasini da dikkate alarak, dogaseverlere yönelik Türkiye’nin ilk Milli Parki olan Çamlik’ta etkinlik düzenledi.

Valilik binasi önünde toplanan dogaseverler, motosiklet ve ATV tutkunlari, Lise Caddesi’nden geçerek milli park çamliga çikip tur atarak farkindalik olusturmaya çalistilar.

Yozgat Valiligi tarafindan düzenlenen etkinlige Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Il Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Il Jandarma Komutani Albay Nejdet Özcan, Il Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi de katildi.

Etkinlikte konusan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin her bölgesini turizme açmak için çalistiklarini söyledi.

Dogaseverlerle, motorcu arkadaslarla, ATV tutkunlariyla Çamlik Milli Parki’mizda bir tur düzenlediklerini dile getiren Özkan, Yozgat Çamlik Milli Parki’nin Türkiye’nin ilk milli parki olma özelliginin yani sira Yozgat’in da ayri bir degeri olduguna dikkat çekti. Ormanlar içerisinde, agaçlar içerisinde, güzellikler içerisinde turlarinin tamamladiklarini anlatan Vali Özkan, ‘’Ilimiz turizmde hizmet sunumunu gelistirmek, kaliteyi artirmak üzere Oran Kalkinma Ajansi’miz ve Il Kültür Müdürlügümüz, Kültür Turizm Müdürlügümüz bünyesinde de otellerde egitimlerimiz devam ediyor. Yozgat’i bir tarim, hayvancilik, sanayi kenti olmasinin ötesinde bir de turizm kenti haline dönüstürmek, bu vesileyle de Kazankaya Kanyonu’nda Orman Genel Müdürlügümüz, Il Özel Idaremiz ve Oran Kalkinma Ajansimizla birlikte çalismalarimiz devam ediyor. Akdagmadeni Belediyesiyle beraber, onlarin güzel bir projeleri var ki; bizler de katiliyoruz o projenin içerisine, oralari da hayata geçirip, kuzey kisminda bir doga ve gezi turizmi hatti rotasi olusturmak istiyoruz. Bu istikamette de gerek Çamligimizda, gerek Spor Vadisinde gerekse sehir merkezinde ve diger ilçelerimizde bir tarih, kültür turizmi rotasi olusturmak istiyoruz. Buna benzer çalismalarimiz da devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA