Sason'un Ilk Kadin Muhtari Mazbatasini Alarak Hizmete Basladi

Batman’da 1971 yilindan beri ilçe olmasina ragmen hiçbir kadinin muhtar olarak seçilmedigi Sason ilçesinde son yerel seçimde iki erkek rakibini geride birakarak köyünde muhtar seçilen Züleyha Avunç, mazbatasini alarak hizmete baslamasiyla birlikte ilçenin ilk kadin muhtari unvanini da almis oldu.

Sason'un Ilk Kadin Muhtari Mazbatasini Alarak Hizmete Basladi
Sason ilçesine bagli Yolüstü köyünden muhtarliga seçilen ilçenin kadin muhtari Züleyha Avunç, mazbatasini almasiyla ilk hizmet olarak köydeki kadinlari geziye götürmek için belediye baskaninin kapisini çaldi.

“Bu bölgedeki kadinlarin önünü açtim”

Amacinin bölgede yasayan kadinlarin demokrasiye atilimi için önlerini açmak oldugunu belirten Sason ilçesinin ilk kadin muhtari Züleyha Avunç, “31 Mart yerel seçimlerinde muhtar olarak seçildim. Ilçemiz Sason’un ilk kadin muhtari oldum. Bundan dolayi çok mutlu oldum. Bu bölgede kadinlarimiz demokratik haklarini pek kullanmiyordu. Seçimlerde aday olmuyordu. Burada erkekler kadin muhtar olmaz, kadin yapamaz derlerdi. Ben bu algiyi kirmak için yola çiktim ve bunu muhtarligi kazanmak ile kirmis oldum. Kadinlarimiz her isi yapabilir. Türk kadini güçlüdür, çaliskandir, zekidir. Bu gün ben mazbatami alarak yakinlarimin yanina geldim. Beni çok desteklediler. Herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Ilk kadin muhtarimizla gurur duyuyoruz”

Ilçede ilk kadin muhtarin köylerinden seçildigi için çok mutlu olduklarini belirten köyün gençlerinden Hasan Soysal, “Muhtarimizin köyün idaresini diger köy muhtarlarindan daha iyi yürütecegine olan inancimiz tamdir. Kendisini tebrik ediyorum” diye konustu.

Ismail Avunç’da “Muhtarimiz ile gurur duyuyoruz. Sason’da bir ilk. Kadinlarin önünü açmis. Bizler ona destek verdik ve kazanmasina çok sevindik" ifadelerini kullandi.

“Kadin muhtarimiz köydeki kadinlarin önünü açti”

Kadin muhtarin köydeki kadinlarin önünü açtigi için çok sevindiklerini belirten köyün genç kizlarindan Neslihan Avunç, “Muhtarimizla gurur duyuyoruz. Bütün kadinlarin önünü açti. Hepimiz onu destekledik. Hepimize öz güven kazandirarak bizlere örnek oldu. Ona çok tesekkür ediyoruz. Biz genç kizlarda onu örnek alarak yolundan gidecegiz. Kendisine güvenim tam. Kadinin her seyi yapabilecegini gösterdi. Köydeki bütün kadinlar ona inandi ve destek verdi. Çok mutlu olduk. Onu kutluyorum” dedi.

31 Marttaki seçimde 225 oyun 70’ini alarak iki erkek rakibini geride birakip muhtarligi kazanan Züleyha Avunç, köylülere vaadi olan köprüyü yapmak için devletten destek bekledigini söyledi.

Kaynak: İHA