Nisan'da Sicaklik Adana'da Rekor Seviyeye Ulasti, Termometreler 39 Dereceyi Gösterdi

Adana’da termometreler 39 dereceyi gösterirken, sicaktan bunalan vatandaslar agaçlarin gölgesinde serinledi.

Nisan'da Sicaklik Adana'da Rekor Seviyeye Ulasti, Termometreler 39 Dereceyi Gösterdi
Sehirde devam eden Portakal Çiçegi Karnavali nedeniyle ulusal ve uluslararasi birçok misafiri de agirlayan Adana’da, vatandaslar asiri sicak nedeniyle parklarda agaç gölgesinde serinledi.

Araç termometrelerindeki sicakligin 39 dereceye ulastigi kentte, meteoroloji ise gölgede sicakligin Afrika’dan gelen sicak hava dalgasiyla bugünden itibaren artacagini ve 42 dereceye kadar çikacagini bildirdi. Sicaktan bunalan bazi çocuklar parklarda bulunan havuzlarda serinlerken, yasli vatandaslar da banklarda sohbet etti.

"Adana her zaman böyle, 45-50 dereceleri hissettiriyor insanlara"

Hissedilen sicakligin termometrelerin gösterdiginin çok üzerinde olduguna dikkat çeken vatandaslardan Cengizhan Temuçin, ikliminden dolayi Adana’nin çok sicak bir memleket oldugunu belirtti.

Temuçin, "Adana ikliminden dolayi çok sicak bir memlekettir. Yazin 50 dereceyi gördügümüz olmustur burada. Geçtigimiz yillarda nem ve rutubet ile birlikte 50 derecenin üstlerini de görmüs olduk. Insanlar agaçlarin altinda gölgede çayini, kahvesini içer ve oturur. Günesten kendisini korumaya çalisir. Su an biz aliskin oldugumuz ve bu memlekette yasadigimiz için disaridan gelen yerli turistlerimize çok asiri sekilde sicak gelebilir burasi. Biz Adana’da çok yüksek dereceleri gördük. Adana her zaman böyle, 45-50 dereceleri hissettiriyor insanlara" dedi.



"Adana’da gölge vermeyen agaç sevilmez"

Termometrelerin 31 dereceyi göstermesine ragmen yakin zamanda havalarin çok daha sicak olacagini belirten vatandaslardan Eyüp Kirkil da, "Bugün sicaklik 31 derece gösteriyor ama 37’ye kadar yükselmesini bekliyoruz. Sicak havalarda gölgede oturuyoruz, soguk su içiyoruz. Gölgeler bizim için çok önemli. Gölge vermeyen agaç sevilmez bizim Adana’da" seklinde konustu.

Kaynak: İHA