MSKÜ'de 40 Personele Is Güvenligi Egitimi Verildi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi’nde Is Sagligi ve Güvenligi Koordinatörlügü tarafindan “Temel Is Sagligi ve Güvenligi Egitimi” verildi. Mentese Halk Egitimi Merkezi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen egitimi tamamlayan katilimcilar, egitim sertifikasi almaya hak kazandi.

MSKÜ'de 40 Personele Is Güvenligi Egitimi Verildi


Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Is Sagligi ve Güvenligi Koordinatörlügü tarafindan Mugla Valiligi ile Mugla Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü arasinda imzalanan “Toplum Yararina Program Yüklenici Sözlesmesi” çerçevesinde kamu kurumlarinda isbasi yaptirilan 40 personele, 8 saatlik örgün “Temel Is Sagligi ve Güvenligi Egitimi” verildi.

Egitimler Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Is Sagligi ve Güvenligi Koordinatörü Fen Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nurdan Saraç, Köycegiz Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Züleyha Seki, Is Sagligi ve Güvenligi Koordinatör Yardimcilari Kavaklidere Sehit Mustafa Alper Meslek Yüksekokulu ögretim elemanlari Ögretim Görevlisi Dr. Özgün Vatansever, Ögretim Görevlisi Yasin Pelit ve Ögretim Görevlisi Dr. Sultan Kincal tarafindan gerçeklestirildi.



Temel Is Sagligi ve Güvenligi Egitimi, çalisanlarin is hayatinda sagliklarini ve vücut bütünlügünü korumak amaciyla saglik konularini içeren ilkyardim, psikososyal ve biyolojik risk etmenleri, hastaliktan korunma prensipleri, meslek hastaliklarinin sebepleri, özel riskler, tütün kullanimi zararlari ile mevzuat ve teknik konularini kapsayan; is sagligi ve güvenligi mevzuati, is kazalarinin sebepleri ve korunma prensipleri, güvenlik ve saglik isaretleri, çalisanin yaptigi ise özgü konular, kisisel koruyucu donanim, is sagligi ve güvenligi genel kurallari ve güvenlik kültürü, is ekipmanlarinin güvenli kullanimi, ergonomik risk etmenleri, elektrik tehlikeleri riskleri ve önlemleri, kimyasal ve fiziksel risk etmenleri, elle kaldirma ve tasima, parlama, patlama, yangin ve yangindan korunma gibi konu basliklarinda gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA