Leyla Usta Ve Esi Teknolojiye Ragmen Demircilik Meslegini Yillardir Sürdürüyor

Zonguldak’in Devrek ilçesinde yasayan Keskin çifti unutulmaya yüz tutmus demircilik meslegini sürdüren gelisen teknolojiye ragmen sürdürüyor.

Leyla Usta Ve Esi Teknolojiye Ragmen Demircilik Meslegini Yillardir Sürdürüyor


Leyla (60) ve esi Erol Keskin (58) babadan ögrendikleri demircilik meslegini yillardir sürdürüyor. Her gün ates basinda demir döverek ürettikleri balta, kürek, orak ve bahçe çapasi ürünleri pazarda satarak geçimlerini saglayan çift teknolojinin gelismesiyle unutulmaya yüz tutmus olan demircilik mesleginde gençlere tas çikartiyor.

Uzun yillar ates basinda demir dövdügünü anlatan Leyla Keskin, “Küçük yasta bu meslege basladim. Sonra esimle devam ettim. Balta, bahçe çapasi üreterek geçimimizi sagliyoruz” dedi.



"Sel felaketi nedeniyle bir yil ihtiyaçlarimizi karsilayamadik"

Baba meslegini sürdürdügünü aktaran Erol Keskin, geçen yil yasadiklari sel felaketi sebebiyle isyerinin zarar gördügünü anlatti.

Borç ile isyerini yeniden açtiklarini belirten Keskin, “Baba meslegini devam ettiriyoruz. El emegi göz nuru ürünleri yapip köylümüzün ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Kazma, kürek üreterek geçimimizi sagliyoruz. Tarim isindeki alet edevatlari yapabiliyoruz. Bir sene önce sel felaketi yasadik. Felaketten dolayi çalisamadik. Isyerinde temizligimizi yaptik. Az çok çalismaya basladik. Bir sene ihtiyaçlarimizi karsilayamadik. Isyerimizdeki araç gereçlerimiz, ekipmanlarimiz gitti. Borç yaparak yeni ekipmanlar aldik. Esimle beraber çalisiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA