Dügünde Yegenini Öldüren Sanik Açiklamasi 'Isterseniz Bana Idam Verin Raziyim'

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde aralarinda husumet bulunan yegenini dügünde 5 el ates ederek öldüren sanik, "Çok pismanim, böyle bir sey olmasini istemezdim. Kardesler arasinda yasanan kavgada benim suçum yoktu ancak ben sorumlu tutuldum. Isterseniz bana idam verin raziyim, annem için bu yola bas koydum. Annemin cenazesine dahi katilamadim. Beni cezaevinden çikarin da ablam ile enistem beni öldürsün ve rahatlasin" dedi.

Dügünde Yegenini Öldüren Sanik Açiklamasi 'Isterseniz Bana Idam Verin Raziyim'


30 Ekim 2022 tarihinde Kadiköy Mahallesi Bagdat Caddesi’nde bulunan dügün salonunda meydana gelen olayda, daha önce aralarinda husumet bulunan Hakan Aydin (45) ile Muharrem Ç. (64) arasinda tartisma çikti. Çikan tartismanin kavgaya dönüsmesiyle Muharrem Ç., yegeni Hakan Aydin’a 5 el ates etti. Boyun, gögüs ve bacagindan yaralanarak hastaneye kaldirilan Aydin, kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Muharrem Ç. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Babam bana Hakan tarafindan tehdit edildigini söylemisti"

Olayla ilgili durusma Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Durusmaya tutuklu sanik Muharrem Ç. ve taraf avukatlari katildi.

Olaya iliskin dinlenen sanigin kizi Burcu, "Olaydan bir hafta önce babam bana geldiginde Hakan tarafindan tehdit edildigini söyledi.

Bana telefondaki aramalari ve mesaj kayitlarini gösterdi. Mesajlarda, ’Seni yasatmayacagiz, seni Izmit’te barindirmayacagiz’ diye tehditlerini ve küfürlerini gördüm. Babaanneme Ankara’daki halamlar bakiyordu. Köyden getirme götürme islerini babam yapardi. Hakan’in annesi, diger kiz kardesleri tarafindan annelerine bakmadigi gerekçesiyle suçlaniyordu. Olaydan bir ay öncesine kadar Hakan’in annesi Sefade ile Ankara’da yasayan kardesi arasinda annelerine bakma meselesi yüzünden kavga çikmis. Hakan, annesi Sefade’yi Ankara’ya götürüp, kavgaya sebebiyet verdigi gerekçesiyle babama tavir almisti. Olay günü maktul Hakan, babamin masasina kosar adimlarla gittigini gördüm. Ne söyledigini duymadim ama babam ile itisme kakismalari oldu. Ayrica dügün günü Sefade’nin babama el hareketi yaptigini gördüm. Ogullarina ise ’Onu dövün’ dedigini baskalarindan duydum" diye konustu.



"Isterseniz bana idam verin raziyim, annem için bu yola bas koydum"

Söz hakki verilen sanik Muharrem Ç., "Çok pismanim, böyle bir sey olmasini istemezdim. Kardesler arasinda yasanan kavgada benim suçum yoktu ancak ben sorumlu tutuldum. Isterseniz bana idam verin raziyim, annem için bu yola bas koydum. Annemin cenazesine dahi katilamadim. Beni cezaevinden çikarin da ablam ile enistem beni öldürsün ve rahatlasin" seklinde konustu.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesine ve durusmanin ertelenmesine karar verdi.
Kaynak: İHA