Besi Çiftliginde Yangin Açiklamasi Çok Sayida Kurbanlik Büyükbas Telef Oldu, 1 Kisi Dumandan Etkilendi

Sakarya’nin Karapürçek ilçesinde besi çiftligi alev alev yandi. Yanginda çok sayida kurbanlik büyükbas telef olurken, bir kisi dumandan etkilendi. Yangini kontrol altina alan ekipler sogutma çalismasini sürdürüyor.

Besi Çiftliginde Yangin Açiklamasi Çok Sayida Kurbanlik Büyükbas Telef Oldu, 1 Kisi Dumandan Etkilendi
Kizilbayir Mahallesi’nde bulunan ve A.Ö.’ye ait oldugu ögrenilen besi çiftliginde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti. Alevlerin samanlik, ev ve kurbanlik büyükbas hayvanlarinin bulundugu ahira siçramasi üzerine durum 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirildi.

Ihbar üzerine olay yerine çok sayida itfaiye, polis ve saglik ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangini söndürmek için seferber olurken yanginda çok sayida kurbanlik büyükbas telef oldu. Dumandan etkilenen bazi büyükbas hayvanlar ise olay yerinde kesilerek mezbahaya gönderildi. Meydana gelen yanginda M.A. isimli kisi duman etkilenerek hastaneye kaldirildi. Ekipler, yangini uzun ugraslari neticesinde kontrol altina alarak söndürdü, sogutma çalismalari sürüyor. Öte yandan, çiftligin alev alev yandigi anlar cep telefonu kamerasi ile yangin bölgesi ise havadan dron ile görüntülendi.

Ekipler ve vatandaslar yangini söndürmek için seferber oldu

Besi çiftliginde çikan yangin neticesinde is makineleriyle alevlenmelerin önüne geçilmesi için çalismalar devam ediyor. Vatandaslarinda yardim ettigi yanginin sogutma çalismalari devam ederken çalismalara yardim eden Ahmet Sorgun, tanik oldugu olayi anlatti. Sorgun, “Merkezden geliyordum yangini gördük ve müdahale etmeye çalistik. Hayvanlar telef olmaya basladi ve biz o esnada hayvanlari kurtarmaya çalistik. Suanda yangin söndürme çalismalarin devam ediyor. Dumandan etkilenen bazi hayvanlari da araçlara yükleyip mezbahaya götürüyorlar. Belediyemiz ve çevredeki tüm vatandaslar yardim ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA