Türk Savunma Sanayi Baskanligindan 'BAYKAR' Açiklamasi

Savunma Sanayi Baskanligi, “BAYKAR’in bugüne dek finansal tesvik, hibe ve destek programlarindan hiçbirisine basvurusu bulunmamis olup herhangi bir tesvik hibe ve destek unsurundan faydalanmamistir” açiklamasini yapti.

Türk Savunma Sanayi Baskanligi tarafindan yapilan açiklamada, “ Türk savunma sanayi; Baskanligimiz koordinasyonunda tasarimdan seri üretime Ar-Ge ve inovasyondan sanayilesmeye yürüttügü proje faaliyetleri ile tüm güvenlik birimlerimizin ihtiyaçlarini yerli ve milli imkanlarla en etkin biçimde karsilamak için sürdürmekte, 12 milyar dolari askin sektör cirosu 2 milyar dolari askin Ar-Ge harcamasi 850’yi askin projesi ve 90 milyar dolarlik proje hacmi ile bu kutsal ve hayati amaç için çalismalarini yürütmektedir. Ancak gösterilen bu büyük basari karsisinda sektörümüz nezdinde faaliyet gösteren sirketlere direkt ya da dolayli olarak hedef alan baskanligimizi ve sektörümüzü töhmet altinda birakan dezenformasyon maksadiyla uzun zamandir üretilen içerikleri üzülerek takip etmekteyiz. Baskanligimiz tarafindan sektörümüze yönelik olarak verilen çesitli finansal tesvik ve hibe destek programlari bulunmaktadir” denildi.

Türk savunma sanayinin gündelik siyasete malzeme edilmeyecek kadar önemli bir devlet ve bekâ meselesi oldugunun kaydedildigi açiklamada “Savunma Sanayi Yatirim Ve Gelistirme Faaliyetlerini Destekleme Programi, Nitelikli Ürün Kredisi Genel Maksat Helikopteri Projesi Yatirim Kredisi Endüstriyel Etkinlik Degerlendirme Ve Destekleme Programi, Kategori C ve Teknoloji Ürün Kazanimi Destek Programlarimiz kapsaminda bugüne deyin 500’ü askin firmaya ve 400’ü askin tedarik projesine 6 milyar TL’ye yakin hibe ve proje destegi saglanmistir” ifadelerine yer verildi.



“BAYKAR, herhangi bir tesvik hibe ve destek unsurundan faydalanmamistir”

BAYKAR’in bugüne dek yukarida anilan finansal tesvik hibe ve destek programlarindan hiçbirisine basvuruda bulunmadiginin bilgisinin verildigi açiklamanin devami söyle:

“BAYKAR herhangi bir tesvik hibe ve destek unsurundan faydalanmamistir. Her gün yeni ihracat rekorlari kiran ülkemiz ekonomisine önemli katkilar saglayan sektörümüzün önemli kuruluslarindan BAYKAR’a yönelik yürütülen art niyeti görmekteyiz. Cumhurbaskanligi Savunma Sanayi Baskanligi olarak yarinlarimiz için bu ülkenin evlatlari ile sektörümüze deger katan firmalarimizin yaninda olmaya devam edecek güçlenen Türkiye’nin yükselen yildizi olmaya yeni ihracat rekorlarini kirmaya ve savunma sanayinde tam bagimsiz olana dek durmadan durmadan çalismaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA