IBB'de Seçim Sonrasi Ilk Meclis Toplantisi Yapildi

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) yeni dönem ilk meclis toplantisi IBB Baskani Ekrem Imamoglu baskanliginda düzenlendi. Meclis baskanvekillerinin belirlendigi toplantida, gündem maddeleri de meclis üyeleri tarafindan oylandi.

IBB'de Seçim Sonrasi Ilk Meclis Toplantisi Yapildi
IBB yeni dönem ilk meclis toplantisi Saraçhane’de bulunan IBB binasinda gerçeklestirildi.

Oturum, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve tüm sehitlerimiz anisina saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Toplanti da IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nun açilis konusmasi gerçeklestirdi. Toplanti mecliste gruplari bulunan partilerin temsilcileri tarafindan gerçeklestirilen konusmalar ile devam etti.

Meclis Baskanvekilleri belirlendi

Konusmalarin ardindan Meclis 1. ve 2. Baskanvekili oylamasana geçildi. Gizli oylama ile yapilan seçimde IBB Meclisi 1. Baskanvekili Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Nuri Aslan olurken, Meclis 2. Baskanvekili ise yine CHP’den Gökhan Gümüsdag oldu. Meclis Baskanvekillerinin belirlenmesinin ardindan gündemde bulunan Lüzumu Kadar Katip üye, Encümen Üye, Ihtisas Komisyonlari üye seçimi, Istanbul Bogazi Belediyeler Birligine üye seçimi, Marmara Belediyeler Birligine üye seçimi, Tarihi Kentler Birligine üye seçimi, Türkiye Saglikli Kentler Birligine üye seçimi, Türk Dünyasi Belediyeler Birligine üye seçimi ve Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligine üye seçimleri gerçeklestirildi.

Üyelerin seçilmesinden sonra gündemde bulunan diger maddeler meclis üyelerinin oylarina sunuldu. Gündem maddelerinin oylandi ve yeni dönemin ilk oturumu sonlandirildi.

“Bizler yeni dönem için o iradeye layik olmak, bu kadim ve essiz sehre hizmet etmek üzere görevlendirildik”

Açilis konusmasinda IBB Baskani Ekrem Imamoglu, “Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne, bu kadim kente hizmet etmis, belediye baskanindan çalisanlarina kadar, kaybettigimiz tüm degerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Içinde bulundugumuz Sehitler Haftasi vesilesi ile bu güzel vatanimiz için canini feda etmis tüm sehitlerimizin huzurunda saygiyla egiliyorum. Gazilerimize sükranlarimi sunuyorum. Huzurunuzda, IBB’nin 9’ncu seçim dönemi, yani 2024-2029 yillari arasindaki yeni döneminin ilk oturumunu açiyorum. Belediyemize, sehrimize ve 16 milyon Istanbulluya hayirli, ugurlu olsun. Büyüksehir Belediye Meclisi’miz, Istanbullularin iradesinin en üst seviyede temsil edildigi yerdir. Bizler yeni dönem için o iradeye layik olmak, bu kadim ve essiz sehre hizmet etmek üzere görevlendirildik. Bugün bu salonda bulunan tüm meclis üyesi arkadaslarima önemle ve öncelikle hatirlatirim ki, unvan ve makamlarimiz geçici, sorumlulugumuz ise her türlü sahsi ve siyasi hesabin üzerindedir. Allah hepimize, Istanbullulara mahcup olmamayi ve bu sehre hak ettigi hizmeti sunabilmeyi nasip etsin” seklinde konustu.



“Bu muhalefet görevini biz çok dikkatli bir sekilde, Istanbul halkinin menfaatlerini gözeterek yerine getirecegimizi inaniyoruz”

Toplantida AK Parti Grup Baskanvekili Zeynel Abidin Okul ise, “Istanbul halkinin ortaya koymus iradesinin bizim basimizin üstünde yeri var. Bize bu dönemde AK Parti grubu olarak mecliste muhalefet görevi verdi. Bu muhalefet görevini biz çok dikkatli bir sekilde, Istanbul halkinin menfaatlerini gözeterek yerine getirecegimizi inaniyoruz. Bu noktada degerli katkilar sunacagimiza inaniyoruz. Gece gündüz demeden gerçekten bu görevi bütün arkadaslarimizla degerli katkilar sunarak geçirmeyi planliyoruz. Bu noktada da meclisimize sik sik elimize gelen bilgileri paylasacagiz. Uyarilarda bulunacagiz. Degerli katkilarimiz olacak. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu’nun bu noktada bizden istedigi Istanbul halkinin yararina olan tüm katkilari, ortaya koyacagiz. Bundan kimsenin süphesi olmasin. Istanbul halkinin menfaati için burada her türlü çalismayi birlikte ortaya koyacagiz” dedi.

Kaynak: İHA