Fas'tan Yozgat'a Gelin Geldiler, Ayni Dügünle Dünya Evine Girdiler

Yozgat’ta Sükrü ve Ahmet Seyfullah Yilmaz isimli iki kardes, Fasli Hacer ve Oumaima ile ayni anda dügün yaparak dünya evine girdiler.

Fas'tan Yozgat'a Gelin Geldiler, Ayni Dügünle Dünya Evine Girdiler
Yozgat’ta yasayan Mehmet ve Nuriye Yilmaz çiftinin çocuklari Sükrü (32) ve Ahmet Seyfullah (29) bir akrabalarinin araciligiyla tanistiklari Fasli Hacer ve Oumaima ile bir süre görüstükten sonra evlenme karari aldi. Kararin ardindan Fas’a giden Yilmaz kardesler, Fasli Hacer ve Oumaima’nin anne ve babalari ile tanisti. Yilmaz kardesler, Hacer ve Oumaima ile önce Fas’ta daha sonra ise Yozgat’ta ayni anda dügün yapti. Türk gelenek ve göreneklerine göre yapilan dügünde gönüllerince eglenen Fasli gelinler, sempatik tavirlari ve uyumlari ile dikkat çekti. Dügün törenine Yilmaz kardeslerin ve Fasli gelinlerin aileleri ve yakinlari katildi.



“2 yildir görüstük ve evlenme karari aldik”

Akrabalarinin vasitasiyla Fasli esi Hacer ile tanistigini söyleyen Sükrü Yilmaz, esiyle 2 yildir görüstügünü ve evlenme karari aldiklarini belirterek, “Kardesimle birlikte Fas’a gittik, orada dügün yaptik. Devletimizin istedigi belgeleri hazirladik ve nikah islemlerini hallettik. Orada ayni bizim ülkemiz gibi insanlari sicakkanli, iyi insanlar. Kültürler arasi fazla bir fark yok. sadece yemeklerinde yag kullanmiyorlar, hasliyorlar. Biz burada onlara Türk örf ve adetlerini tek tek gösteriyoruz, annem onlara ögretiyor. Eslerimizin anneleri de Türkiye’ye geldi dügün için, biz çok mutluyuz, huzurluyuz. Benim esim Türkiye’ye daha önce geldigi için kelimelerin büyük kismini ögrendi, daha önce çeviri programiyla anlasiyorduk. Biz artik tercüman kullanmiyoruz ben ona Türkçe ögretiyorum, o da bana Arapça ögretiyor. Beraber mutlu bir sekilde geçiniyorum” dedi.

Fasli gelin Hacer Yilmaz ise Türkiye’nin çok güzel oldugunu ve Türkiye’yi begendigini söyledi.



“Onlara örf ve adetlerimizi ögretiyoruz”

Ahmet Seyfullah Yilmaz ise "Bizim tanismamiz da akrabamiz araciligiyla oldu. Agabeyimle beraber Fas’a gittik. Orada birer hafta arayla dügün ve nikahimizi yaptik. Oranin örf ve geleneklerini ögrendik. Daha sonra burada birlikte çifte dügün yaptik, babamin da destekleriyle. Onlara buranin örf ve adetlerini ögretiyoruz, eslerimiz kültürümüzü tanimaya çalisiyor. Yozgat’i begeniyorlar, Türkiye’yi gezdiriyoruz onlara. Çevremizde bizi hos karsiliyor bizim mutlulugumuza ortak oluyorlar.” seklinde konustu.



“Onlari kendi kizlarim gibi seviyorum”

Yilmaz kardeslerin babasi Mehmet Yilmaz da, “Çocuklarim Fas’ta evlendiler, tekrar buraya geldiklerinde iki dügünü bir arada yaptik. Onlarin kendilerine göre örf ve adetleri var, hemen hemen bize yakin. Anne ve babaya çok saygililar onlari seviyorum. Çocuklarimla çok mutlular, onlari kendi kizlarim gibi seviyorum" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA