Almanca Bölümü Mezunu Genç, Köyünün Sorunlari Için Muhtar Oldu

Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bagli Dariken Köyü’nde 31 Mart yerel seçimlerinde köy muhtari olarak seçilen 27 yasindaki Sercan Ilarslan, köyünün sorunlarinin çözümü için çaba harciyor. Almanca bölümü mezunu olan Ilarslan’a köylüler de tam destek veriyor.

Almanca Bölümü Mezunu Genç, Köyünün Sorunlari Için Muhtar Oldu
Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bagli Darikent Köyü yaklasik 20 yil beldeydi ancak yasanan göçlerle birlikte nüfusu azan belde daha sonra köye dönüstürüldü. Beldeden köye düsen Darikent’te 31 Mart 2024 tarihinde yapilan seçimlerde 5 muhtar adayi yaristi. Yarisi, Almanca bölümü mezunu Selcan Ilarslan kazandi. Uzun yillardir köy sorunlarinin çözümü için çaba harcayan Ilarslan’in seçilmesinden köylüler de son derece memnun.

27 yasinda oldugunu ve yillardir köyde yasadigini dile getiren yeni muhtar Sercan Ilarslan, “Üniversite sürecinde Elazig’a gidip okudum. Onun disinda sürekli köydeydim. Almanca bölümü mezunuyum. Belli süre özel kurumlarda Almanca ögretmenligi yaptim. Milli egitimde ücretli ögretmenlik de yaptim. Muhtar seçilmeden önce de köyümüzde dernek kurduk. Köyümüzü güzellestirme, kalkindirmaya yönelik kilitli parke, günes paneli projesi yaptik. Bu köyde daha önce üç dinamo çalisiyordu bunu ikiye düsürdük. Tunceli’nin hiçbir köyünde yok iken 120 günes paneli kurduk. Köy olarak kaymakamliga 80 bin lira destek sunduk. Insanlarin tesvikiyle muhtarliga girmeye karar verdim. 31 Mart’taki seçimlerde köy muhtari seçildim. Bundan sonra birlikte, dayanisma içinde çalisacagiz” dedi.

Köylerinin önemli sorunlari oldugunu belirten Ilarslan, “Burasi daha önce belediyelikti. 20 sene belediye kaldi. Yazin nüfusu bini geçiyor. Suanda 110 hane ve 5 mahallesi var. Içme suyu için 2 dinamo çalisiyor bu da bayagi maliyetli. Biz yine bir dinamo için günes paneli kurmayi düsünüyoruz. Kaymakamlik ve özel idareden bu konuda destek bekliyoruz” diye konustu.

Köyde altyapi sorunlari da bulundugunu hatirlatan Sercan Ilarslan, “Bu sorunlarin için insanlar muhtarlik için tesvik etti ben de kirmadim. Umarim mahcup olmam. Birlikte güzel çalismalar yapacagimiza inaniyorum” seklinde konustu.

Kendisi de muhtarliga aday olan Mustafa Ceyhan ise “Bes arkadas yaristik, Sercan arkadasimiz kazandi. Biz de onun yaninda yer alacagiz. Köyümüzün sorunlari çok ve tek kisiyle çözülecek gibi degil. Bu nedenle gerekiyorsa her zaman yaninda olacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA