Saglikçilar Erzurum'da Gazze Için Yürüdü

Saglik çalisanlari, Erzurum’da Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarini protesto etmek için sessiz yürüyüslerinin 22. haftasinda bir kez daha bulustu.

Saglikçilar Erzurum'da Gazze Için Yürüdü
Her hafta oldugu gibi Lala Mustafa Pasa Camisi önünde toplanan saglikçilar, ellerinde tasidiklari Türk ve Filistin bayraklari ile Israil aleyhine yazilarin yer aldigi pankartlarla Yakutiye Medresesi’ne yürüdü. Yürüyüse vatandaslarda destek verdi.

Burada yürüyüsçüler adina konusan, saglikçilar olarak her hafta gerçeklestirdikleri protestonun devamliligi konusunda kararli olduklarini belirttiler.

Saglikçilar adina bir konusma yapan Dr. Kübra Kayaalp Gögebakan ise “Bugün burada Gazze’yi unutmayan, unutamayan saglik çalisanlar olarak 22. kez bir araya geldik. Eylemlerimizi kar-kis demeden kis boyu devam ettirdigimiz gibi bayram tatili dinlemeden de devam ettiriyoruz. Çünkü Israil de Müslüman kardeslerimize bayram seyran dinlemeden zulmediyor, çocuk-sivil bakmadan öldürüyor! Ramazan-iftar anlamadan aç birakti, aç birakiyor! Saglikçi-hastane önemsemeden bombaliyor. O yüzden biz de az kisi oldugumuz günlerde bile sayimiza bakmadan, benimle kim var diye arkamiza dönmeden meydana atiliyoruz, Ben varim Allahim diyoruz! Defalarca kez duanin, bilinçlenmenin, duyurmanin, boykotun, infak etmenin öneminden bahsettik. O yüzden bugün öncekilere benzer bir bildiri metni okumak yerine farklilik yapalim ve konuk alalim diye düsündük. Bugün biz degil konugumuz Kudüs konusacak. Mescidi Aksayi üzerinde bulunduran, Filistin’in baskenti olan Kudüs konusacak” dedi.

Kaynak: İHA