Kültür Yolu Festivali - Portakal Çiçegi Karnavali Rekor Katilimla Basladi

Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, çerçevesinde Adana’da yapilan “Portakal Çiçegi Karnavali” rekor katilimla basladi. Merkez Park’ta gerçeklesen Fatma Turgut konserine 200 bin kisi katildi, parkta kurulan çocuk köyünde 30 bin çocuk ailesiyle eglendi.

Kültür Yolu Festivali - Portakal Çiçegi Karnavali Rekor Katilimla Basladi
10 Kasim’a kadar 16 farkli sehirde, sekiz aya yayilmis bir kültür-sanat maratonuyla Türkiye’ye adeta bir festival iklimi yasatacak olan Türkiye Kültür Yolu Festivalinin Adana ayagi olan “Portakal Çiçegi Karnavalinda” ilk gününde rekor kirdi. Bu yil ilk kez Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamina alinan, Portakal Çiçegi Karnavali’nin açilisi binlerce kisiyi bir araya getirdi. Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un katilimi ile Adana Müze kompleksinde gerçeklesen açilis töreni ardindan Adana’da festival basladi.

Adana Merkez Park’ta gerçeklesen Fatma Turgut konserine 200 bin kisi katildi.

Hayranlari Fatma Turgut’un sarkilari esliginde eglendi. Merkez Park çocuk etkinlik alaninda kurulan Çocuk Köyü’nde ise gün boyu gerçeklesen etkinliklerde 30 bin çocuk ailesiyle festival coskusunu yasadi.

Adana Olgunlasma Enstitüsü tarafindan hazirlanan “Gelenekten Gelen Ilham” Koleksiyonu Defilesi, Adana Müzesi’nin tarihi atmosferinde moda severlerle bulustu. Çigdem Tunç’un sunuculugunu üstlendigi ve Banu Noyan’in koreografisini hazirladigi bu özel defile, Demet Sener’in de aralarinda bulundugu 20 kadin ve erkek modelin, 1400 ile 1650 yillari arasindaki dönemi yansitan, tamami el emegi göz nuru 30 özel kostümü podyumda sergilendi.

Sokaklar coskuyla dolup tasti. Karnavalin ikinci gününde de ayni cosku devam ediyor.
Kaynak: İHA