Bingöl Üniversitesi Rektörü Çapak, 'Dis Hastanesi Tamamlandiginda Ayni Anda 102 Kisi Tedavi Görebilecek'

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Çapak, yapimi devam eden Dis fakültesiyle ilgili, “Dis hastanemizin tamamlanmasiyla birlikte ögrencilerimiz özellikle 4 ve 5’inci siniflari da artik buraya tasimis olacagiz. Hem ögrencilerimiz için çok güzel bir staj imkani bulmus olacagiz hem de ayni anda 102 kisinin tedavi görebilecegi, 102 ünitelik hastanemizle sadece Bingöl’e degil komsu illere de hizmet verebilecegiz” dedi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Çapak, 'Dis Hastanesi Tamamlandiginda Ayni Anda 102 Kisi Tedavi Görebilecek'
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Çapak, 15 bin metrekarelik alanda yapimi devam eden dis fakültesi ve baglantili olarak dis hastanesiyle ilgili bilgiler verdi. Söz konusu hastanenin tamamlanmasiyla Bingöl’den dis sagligiyla ilgili çevre illere gidenlerin buraya gelebilecegini belirten Çapak, 102 kisinin ayni anda tedavi görebilecegini belirtti.

Rektör Çapak, “Dis Fakültemiz bir göreve basladiktan sonra açildi. Asagi yukari 5 yil oldu, ilk mezunlarimizi verdik dis fakültesinden. Tabi dis fakültesine biz ögrenci alirken hastaneyi kurma çabalarimiz devam ediyordu. Ankara’da yaptigimiz görüsmeler neticesinde bir binanin altini dönüstürmek yerine, bagimsiz bir binanin yapilmasi fikri öne çikti. Ondan dolayi biraz gecikmeli de olsa dis hastanemizi geçen yillarda baslattik. Insallah çok yakin zamanda bitmis olacak. Çünkü iki bloktan olusuyor, bir blogun çatisi takildi, digeri devam ediyor. Yaza kadar da bize teslim edilecegi bildirildi.

15 bin metrekarelik bir hastane. Bu hastane hem ögrencilerimiz için çok kiymetli, uygulama alani için çok kiymetli. Bizim dis fakültemizin 4 ve 5’inci siniflari üniversitemizin hastanesi tamamlanmadigi için Malatya’da egitim görüyorlar. Dolayisiyla ögrencilerimiz nitelik bir sekilde yetisiyor. Dis hastanemizin tamamlanmasiyla birlikte ögrencilerimiz özellikle 4 ve 5’inci siniflari da artik buraya tasimis olacagiz. Hem ögrencilerimiz için çok güzel bir staj imkani bulmus olacagiz hem de ayni anda 102 kisinin tedavi görebilecegi, 102 ünitelik hastanemizle sadece Bingöl’e degil komsu illere de hizmet verebilecegiz. Bingöl’de dis sagligiyla ilgili yeterli imkan olmadigi için buradaki hemserilerimiz komsu illere gitmek zorunda kaliyorlar. Dis tedavisi de bir günlük tedavi degildir, birkaç defa gitmek gerekiyor. Bunun maddi külfetleri de olabiliyor. Bunlari da minimum dereceye indirmis olacagiz. Bingöl’e, komsu illere ve isteyen herkese üniversitemiz bünyesinde çok güzel imkanlarla dis sagligiyla ilgili hizmet verme imkani bulmus olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA