Antalya'da Elinde Kesi Olusan Ve Özel Hastaneye Basvuran Küçük Kizin Kapidan Geri Çevrildigi Iddiasi

Antalya’da elinde kesi olusan ve tedavi için annesiyle birlikte özel bir hastanenin acil servisine giden küçük kiz, iddiaya göre sigortasi olmadigi gerekçesi ile kapidan geri çevrildi. Diger taraftan küçük kiz çocugunun elinin hijyenik bir ortamda degil kayit masasinin yaninda kontrol edilmesi tepki çekti. Yasananlari sosyal medyadan paylasarak gündeme getiren Hikmet Tugsuz, “Haksizlik karsisinda durmazdim, bunlar hepimizin basina gelebilir. Gariban özel bir hastaneye gidemeyecek mi? Annenin yüzündeki ifadeyi kim görse çok üzülürdü. Acil bir vaka var ortada. Kimse susmasin, her yerden paylastim. Insallah bir yaptirim olur” dedi.

Antalya'da Elinde Kesi Olusan Ve Özel Hastaneye Basvuran Küçük Kizin Kapidan Geri Çevrildigi Iddiasi
Olay, Muratpasa ilçesi Yenigün Mahallesi’ndeki Yasam Hastanesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, elinde kesi olusan 18 yasindan küçük bir kiz çocugu annesi ile birlikte hastanenin acil giris kapisindan girerek müdahale edilmesini istedi. Iddiaya göre hastanede görevli personel, çocugun sigortasinin olmadigini söyleyerek, kayit için 2 bin TL isteyerek kayit yapmadi. Diger taraftan küçük kiz çocugunun elinin hijyenik bir ortamda degil de kayit masasinin yaninda kontrol edilmesi tepki çekti. Yasanan o anlari ise özel bir televizyon kanalindaki yarismada ünlenen Kirkpinar baspehlivanlarinin antrenörü Hikmet Tugsuz, cep telefonu ile kayit altina aldi. Görüntüleri yaklasik 400 bin takipçisi bulunan sosyal medya hesabindan paylasan Tugsuz, çok sayida izlenme aldi.

“‘Hiçbir sekilde biz yükümlü degiliz. Buna bakamayiz. Sigortasi yok’”

Yasananlari sosyal medyadan paylasan ve gündeme getiren Hikmet Tugsuz, “Bir sporcum elinden sakatlik yasamis, biz de hastaneye götürdük. O sirada kayit yaptirdigimizda beklerken bu kiz çocugu ve annesi geldi. Kimliklerini verdiler. Hastane çalisani kizin sigortasinin olmadigini ifade ederek, kayit için 2 bin TL istedi. Kadin bunu ödeyecek durumunun olmadigini söyledi.

Kizindan babasini aramasini isteyerek, 2 bin TL göndermesini istedi. Ben de o anda devreye girdim. Dedim ki ’Nasil olamaz? 18 yasinin altinda küçük kiz çocugu, 10, 11 yasinda ve elinde açik yaralar var. Bunu bakmakla yükümlüsünüz’ dedim doktora. Onlar da ‘Hiçbir sekilde biz yükümlü degiliz’ dedi.

’Buna bakamayiz. Sigortasi yok’ dedi.

Saglik kurulusunun böyle olmamasi lazim. Yasi küçük, açik yarasi var. Kendilerine izah ettim bunu. Zaten doktor da kendi agziyla söylüyor” dedi.



“Gariban özel bir hastaneye gidemeyecek mi?”

Video çekildiginin fark edilmesinin ardindan doktorun arkasini dönerek çekip gittigini belirten Tugsuz, “Görüntü çektigim için bana tepki gösterdiler. Ben de kendilerinin yaptiginin daha büyük bir suç oldugunu söyledim. Sabah beni bir yetkili arayarak videoyu silmemi istedi. Video paylastigim için pisman degilim. Haksizlik karsisinda durmazdim, bunlar hepimizin basina gelebilir. Gariban özel bir hastaneye gidemeyecek mi? Annenin yüzündeki ifadeyi kim görse çok üzülürdü. Acil bir vaka var ortada. Kimse susmasin, her yerden paylastim. Insallah bir yaptirim olur. Özel hastanelerde zaman zaman böyle seyler yasandigini duyuyorum. Çevremde de görüyordum. Dün kendim sahit oldum. Özel hastanelerin halka tamamen para gözüyle bakmamalari gerekir. Hani doktorlarin Hipokrat Yemini var ya. O doktorun orada benim söyledigim laflara karsilik hiçbir sey söyleyemeden arkasini dönüp gitmesi çok üzücü bir olaydi. Bu yemini niye ediyorsunuz siz? Neden ediyorsunuz? Bence oradaki o çocugu alip oraya dikis atsan ya da bir pansuman yapsan, en azindan bir sarip yollasaydin” dedi.

Kaynak: İHA