Dügünde Ikram Edilen Meyve Suyundan 'Küf' Çikti

Sivas’ta düzenlenen bir dügünde ikram edilen meyve suyundan çikan küf parçalari, davetlileri saskina çevirdi.

Dügünde Ikram Edilen Meyve Suyundan 'Küf' Çikti
Sivas’ta bir dügüne katilan Rukiye Arici, ikram olarak verilen meyve suyunu bardagina doldurdu. Arici meyve suyunu doldurdugunda, bardagi içindeki gördükleri karsisinda sok yasadi. Arici, içerisinden küf çikan meyve suyunun son kullanma tarihinin geçmedigini, kutunun da deforme olmadigini söyledi.



“Açip bardaga dökmemle birlikte küf gördüm”

Kapagi hiç açilmamisti ben kendim açtim diyen Arici, “Masaya Dimes marka meyve sulari geldi. Karisik meyve suyuydu. Çalkaladim ve açtim. Kutunun son kullanma tarihine baktim. Tarihi 16 Agustos 2024 olarak yaziyordu. Açip bardaga dökmemle birlikte küf gördüm. Insanlara gösterebilmek için hemen videoya çektim. Insanlar daha dikkatli olmali. Sasirtici bir durum. Saglik açisindan çok tehlikeli. Gerekli yerlerin daha çok denetlemesi gerekiyor. Insan sagligi bu kadar ucuz olmamali” dedi.

“Iyi ki içmemisim”

Arici, kanseri yeni atlattigini bu nedenle yasadigi olayin kendisini daha fazla tedirgin ettigini belirterek, "Meme kanseriydim sükürler olsun ki yeni atlattim, o masada halam da vardi. Kendisi de meme kanseriydi. Eger fark etmeden o meyve suyunu içseydim o kutudan çikan küfün bana verecegi zarari tahmin bile edemiyorum. Daha çok dikkat edilmesini isterdim. Bu durum kisiye saglik açisinda çok büyük zararlar verebilir. Biz kemoterapi ve radyoterapi aliyoruz. Bunlari aldigimiz zaman bunlarla birlikte nasil beslenmemiz gerektigine dair bilgilendiriliyoruz. Özellikle küflü olabilecek her türlü gidadan uzak durmamiza dair bir ibare var. Iyi ki içmemisim. Zaten küfü gördükten sonra dügün salonu görevlileri o meyve sularini hemen topladilar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA