İsrail'in kirli planı bozuldu! Kaos stratejisi amacına ulaşamadı

Gazze'de bataklığa saplanan İsrail'in kaosu derinleştirme stratejisi ABD'den destek görmedi. Ailesi katledilen Hamas lideri Haniye, "Ateşkes müzakereleri sürecek" diyerek Siyonist plana darbe indirdi.

İsrail'in kirli planı bozuldu! Kaos stratejisi amacına ulaşamadı
İsrail'in kirli planı bozuldu! Kaos stratejisi amacına ulaşamadı
Soykırımcı İsrail rejimi Gazze'de maruz kaldığı askeri ve siyasi yenilgiyi bertaraf etmek için suikast ve katliam stratejisiyle kaosu bölge ülkelerine yayarak çıkış arıyor.

Böylece ABD başta olmak üzere Batılı suç ortaklarının desteğini yeniden elde etmeyi planlıyor. Fakat çırpındıkça batıyor.

Refah'a kara operasyonuna karşı çıkan ve İsrail'i Hamas ile ateşkese zorlayan Washington ile Tel Aviv arasındaki uçurum giderek derinleşirken üç oğlu ve üç torunu katledilen Hamas lideri İsmail Haniye, ateşkes müzakerelerinin devam edeceğini söyleyerek Siyonist İsrail'in kaotik planlarına ağır darbe indirdi.

İsrail'in kirli planı bozuldu! Kaos stratejisi amacına ulaşamadı

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze Kasabı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun katliamları devam ettirmeye yönelik politikasının açıkça yanlış olduğunu bir kez daha vurgularken İsrail'e her tür desteği veren Almanya ise İran ile olası bir çatışmaya karşı olduğunu açıkladı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin önceki gün üç oğlunun öldürülmesinin hareketin ateşkes müzakerelerindeki taleplerini etkilemeyeceği yönündeki açıklaması, İsrail üzerindeki baskıyı daha da artırdı.

İsrail'in kirli planı bozuldu! Kaos stratejisi amacına ulaşamadı

OYUNU BOZDU

Hamas lideri Haniye saldırının ardından 'Taleplerimiz açık ve net. Uzlaşma söz konusu değil ve eğer düşman müzakerelerin zirvesinde, hareketin yanıtı gelmeden oğullarımı hedef almanın Hamas'ın tutumunu değiştirmeye iteceğini düşünüyorsa hayal görüyor' diyerek müzakere masasını devirmeyeceklerini vurguladı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin oğulları Hazem, Amir, Muhammed ve torunları Emel, Halid ve Razan, önceki gün Gazze'nin batısındaki eş-Şati Mülteci Kampı'nda İsrail'in bir aracı hedef alan bombalı saldırısında öldürüldü.

'AİLEMDEN 60 ŞEHİT VERDİM'

Oğullarının ve torunlarının ölüm haberini önceki gün Katar'da bir hastane ziyaretinde alan ve saldırının ardından açıklama yapan İsmail Haniye şunları söyledi: 'Şehitlerimizin mübarek kanı bizi ilkelerimize, mücadelemize, direnişimize ve topraklarımıza bağlılığımızda daha da kararlı kılacaktır.

İsrail'in kirli planı bozuldu! Kaos stratejisi amacına ulaşamadı

Oğullarımın ve torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah'a şükrediyorum. Bu acılarla ve kanla halkımız, davamız ve ümmetimiz için geleceğimiz ve özgürlük için umut tohumları ekiyoruz.

Oğullarım Gazze'yi terk etmedi. Gazze'de kahraman halkımızla beraber cesurca direndiler, mücadele ettiler. Bütün halkımız ve Gazze ahalisi çocuklarının kanlarıyla ağır bedeller ödediler.

Ben de onlardan biriyim. Ailemizden 60'a yakın şehidimizi bu mübarek davaya, İslam davasına kurban verdik. Ailemin 60'a yakın ferdi şehit oldu. Filistin halkının bütün şehitleriyle onlar arasında hiçbir fark yok.'

Haniye'nin en büyük oğlu Abdusselam Haniye ise 'Bizi kardeşlerim Hazım, Emir, Muhammed ve oğullarının şehadetleriyle onurlandıran Allah'a şükürler olsun' dedi.

İsrail'in kirli planı bozuldu! Kaos stratejisi amacına ulaşamadı

SİYONİST MEDYADAN ÇARPITMA

İngiliz Daily Mail ve diğer Batılı Siyonist medya Haniye'nin oğul ve torunlarının şehadeti karşısındaki metanetini 'Haberi alan Hamas lideri tüyler ürpertici tepkide bulundu.

Katar'daki hastane ziyaretini kesebileceklerini söyleyen danışmanına omuz silkerek 'Hayır, neden? Devam edelim' şeklinde çarpıttı.

14 BİN 500'Ü ÇOCUK 33 BİN 543 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana 188 gündür Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 543 Filistinli öldürüldü, 76 bin 49 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail'in kirli planı bozuldu! Kaos stratejisi amacına ulaşamadı

BAYRAMDA DA KATLETMEYE DEVAM ETTİ

İsrail ordusu Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde de katlaimlarına devam etti. Nuseyrat ve Şati mülteci kampları ile Refah'a düzenlenen saldırlarda 20'ye yakın kişi öldü.

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki bir evi bombalaması sonucu 5 sivil yaşamını yitirdi ve birçok kişi yaralandı.

Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki bazı noktaları bombardıman çemberine alarak yerle bir eden İsrail savaş uçakları, kamptaki Nün Nureyn Camisi ile Muaz bin Cebel Camisi'ni hedef aldı.

İsrail ordusu, savaş uçaklarıyla bombaladığı Nuseyrat Mülteci Kampı'nın bazı bölgelerine karadan da tanklarla girdi.

Haberde, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Şati Mülteci Kampı'ndaki evleri denizden bombalaması sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ancak sayılarının belirlenemediği vurgulandı. Refah'a düzenlene saldırılarda da 11 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in kirli planı bozuldu! Kaos stratejisi amacına ulaşamadı

YAPTIRIM LİSTESİNDEKİ İŞ İNSANI ÖLÜ BULUNDU

ABD'nin İran ve Hizbullah adına Hamas'a para transferi yaptığı gerekçesiyle yaptırım listesine aldığı Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur Beyrut'ta ölü bulundu.

Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre döviz bürosu sahibi olan 57 yaşındaki Srur, birkaç gün önce kaçırıldı ve önceki akşam Beyrut'un Metin ilçesinde ölü bulundu.

Haberde, silahla vurularak öldürülen Srur'un vücudunda 3 kurşun izinin tespit edildiği kaydedildi.