'Alevilerin Neden Bir PKK'si Olmaliydi' Diyen Evren Baris Yavuz Adliyeye Sevk Edildi

Sosyal medya platformlarinda ’Alevilerin neden bir PKK’si olmaliydi’ baslikli yaziyla ilgili sorusturma çerçevesinde gözaltina alinan CHP’nin IBB seçim ekibinde çalisan Evren Baris Yavuz, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Sosyal medyada paylasilan ’Alevilerin neden bir PKK’si olmaliydi’ baslikli yaziyla dikkat çeken ve CHP’nin Istanbul’daki seçim kampanyasinda aktif rol alan Evren Baris Yavuz hakkinda sorusturma baslatilmisti. Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma çerçevesinde, Istanbul Güvenlik Sube Müdürlügü ekipleri, Yavuz’u bu sabah gözaltina almisti. ‘Halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama’ ve ’suç islemeye tahrik’ suçlarindan gözaltina alinan Evren Baris Yavuz, ifadesi alinmak üzere Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürülmüstü. Emniyetteki islemleri tamamlanan Yavuz, sorusturmaya iliskin ifadesi alinmak üzere adliyeye sevk edildi.

Öte yandan 2021 yilinda Besiktas Belediyesi’nde görev yapan, son yerel seçimlerde ise CHP’nin Istanbul’daki seçim kampanyasinda aktif rol aldigi ögrenilen Evren Baris Yavuz’un, ‘terör örgütü propagandasi’, ’halki kin ve düsmanliga tahrik’ ile ’hakaret’ suçlarindan sabika kaydi oldugu da belirlenmisti.
Kaynak: İHA