YSK 21 Seçim Bölgesi Için Yapilan 22 Itirazi Karara Bagladi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin 21 seçim bölgesinde yaptigi 22 itirazi karara bagladi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptigi itirazlari degerlendirmeye devam ediyor. Bugün saat 15.00’da toplanan kurul, yaklasik 2 saat süren toplantinin ardindan siyasi partilerin yapmis oldugu itirazlarda nihai kararlari verdi. Toplanti çerçevesinde kurul, siyasi partilerin 21 seçim bölgesi için yaptigi 22 itirazi sonuçlandirarak 20 ilçe ve 1 belde için verilen kararlari açikladi.

Buna göre AK Parti’nin; Van Bahçesaray belediye baskanliginda oylarin yeniden sayimi, Sirnak Uludure’de için belediye meclisi oylarinin yeniden sayimi, Sirnak Silopi, ve Sirnak Görümlü ilçeleri için oylarin yeniden sayimi ve Sanliurfa Bozova ilçesi içinse seçimlerin iptali ve yeniden seçime girilmesi talepleri reddedildi.

CHP’nin; Tekirdag Ergene ilçesi için belediye meclisi oylarinin yeniden sayimi, Edirne Uzunköprü için oylarinin yeniden sayimi, Konya Karapinar için seçim iptali, Adana Kozan için belediye baskanligi seçimlerinin iptali ve yenilenmesi, Afyonkarahisar Dazkiri için ise mazbatanin iptali itirazlari reddedildi.

MHP’nin; Çankiri Eldivan ilçesi için belediye baskanligi seçiminin iptali, Çankiri Sabanözü Belediye Baskanligi oylarinin yeniden sayimi, Çankiri Orta için il genel meclisi mazbatanin iptali ve Adana Saimbeyli için mazbatanin iptali ve seçimlerde ikinci olana mazbata verilmesi talepleri reddedildi.

IYI Partisi’nin; Trabzon Salpazari için oylarin yeniden sayimi, Samsun Atakum için belediye meclisi oylarinin yeniden sayimi, Edirne Uzunköprü için il genel meclisi oylarinin yeniden sayimi ve Afyonkarahisar Çobanlar için il genel meclisi seçim iptali talepleri reddedildi.

Yeniden Refah Partisi’nin; Erzurum Horasan ve Ardahan Göle seçimlerinde oylarin yeniden sayimi, Trabzon Arsin’de de belediye meclisi oylarinin yeniden sayimi talepleri reddedildi.

DEVA Partisi’nin ise Elazig Merkez ilçesine bagli Yurtbasi beldesi için belediye baskanligi ve belediye meclisi seçimlerinde oylarin yeniden sayimi talepleri reddedildi.

Öte yandan, IYI Parti’nin Ordu’da seçimlerde usulsüzlük oldugu sebebiyle tam kanunsuzluk oldugunu gerekçe göstererek yaptigi itiraz da gün içinde reddedilmisti.
Kaynak: İHA