Ögretmenligi Birakti, Köyüne Dönüp Koyun Yetistiriciligine Basladi

Yozgat’in Sorgun ilçesine bagli Kodalli Çiftligi köyünde yasayan ve bir dönem Fizik ögretmenligi yaptiktan sonra köy hayatini seçerek “Köyümde yasamak için bir ‘SÜRÜ’ nedenim var” projesinden faydalanan Celal Yazir, hayvan sayisini 100’den 500’e çikardi.

Ögretmenligi Birakti, Köyüne Dönüp Koyun Yetistiriciligine Basladi
Yozgat’ta küçükbas hayvanciligin gelistirilmesi, kirsalda yasayan vatandaslarin hayat standartlarinin yükseltilmesi ve köyden kente göçün önlenmesi amaciyla hayata geçirilen ’Köyümde yasamak için bir ’SÜRÜ’ nedenim var’ projesi, tarim ve hayvanciligin önemli merkezlerinden biri olan Yozgat’ta üreticinin umudu oldu. “Köyümde yasamak için bir ‘SÜRÜ’ nedenim var” koyunculuk projesinden faydalanan 41 yasindaki Celal Yazir, 14 olan koyun sayisi önce 100’e daha sonra da 500’e çikartti. Proje çerçevesinde devlet desteginden yararlanan Yazir, hayvan varligini 5 katina çikardi. Besici Celal Yazir, 500 olan küçükbas hayvan sayisini simdi bine çikartmak istiyor.

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2 yil dershanede ögretmenlik yapan Yazir, 2018 yilinda tamamen köyüne yerlesti. Küçükbas hayvan yetistiriciligi yapmak istedigini söyleyen ve devlet destegiyle 100 koyun aldigini belirten Yazir, “Üniversiteyi bitirdikten sonra 2 yil dershanede çalistim. Daha sonra köy hayatini çok sevdigim için hayvancilikla ugrasmak istedim. 2018 yilinda tamamen köye yerlestim. Devletimizin yapmis oldugu ‘köyümde yasamak için bir SÜRÜ sebebim var’ projesinden faydalanarak 100 küçükbas hayvan aldim. O sekilde hayvanlarimi çogalttim. Bugün 500 küçükbas hayvanim var. Hayvanlar günlük meraya gidiyor. Meradan geldikten sonra yavrulariyla bulusturuyoruz. Su an 500 küçükbas hayvanim var. Hedefim bu sayisi bine çikartmak. Ilk basladigimda 14 küçükbas hayvanla baslamistim. Devletimizin çok büyük destegi var. KOP projesinden faydalanarak çadiri kurduk. Bu destekler sayesinde hayvanlarimizin sayisini daha da çogaltmayi düsünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA