Motor Sagligi Için Yaz Aylarinda Da Antifriz Kullanimi Büyük Önem Tasiyor

Antifrizin 4 mevsim motor korumasi sagladigini ve yaz aylarinda dahi kullanilmasinin büyük masrafli arizalarin önüne geçtigini belirten Ali Curu, “Yaz aylarinda da kullanilan antifriz, motorda küf ve korozyon olusumunu engeller” dedi.

Motor Sagligi Için Yaz Aylarinda Da Antifriz Kullanimi Büyük Önem Tasiyor
Sürücülerin kis aylarinda özellikle önem verdigi antifriz kullanimi, yaz aylarinda da araç için hayati önem tasiyor. Motor sagligi açisindan en önemli etkenlerden birisi olan antifrizin 4 mevsim kullanilmasi gerektigini belirten bilirkisiler, sivi sisteminde olusabilecek küf ve korozyona karsi araç sahiplerini uyariyor. Yaz aylarinda maliyet düsürmek amaciyla antifriz yerine su kullaniminin büyük maddi hasarlara neden olabilecegini belirten Eskisehirli araç bakim ustasi Ali Curu, “Antifriz kullanilmadigi takdirde maksimum 1-2 ay içerisinde suyun renginin karardigini, kahverengilestigini göreceksiniz. O da motor blogunun yani metal alasimlarin suyla etkilesiminde küf veya korozyon olusmasindan sebep oluyor” dedi.

“Yaz aylarinda da kesinlikle antifriz kullanilmasi gerekiyor”

Araç sahiplerinin 4 mevsim antifriz kullanimini ihmal etmemelerini gerektiginin altini çizen Ali Curu, su ifadeleri kullandi:

“Araçlarda kullanilan antifrizi yani motoru sogutan siviyi aslinda 4 mevsim koruma diye tabir ederiz biz. Insanlarin en çok antifrizin kisin eksi derecelerde motor suyunun donmamasini sagladigini biliyor. Ancak antifrizin en büyük diger özelliklerinden birisi de, sogutma sistemindeki suyun küf ya da korozyon olusmasini engellemesidir. Sürücülere yazin özellikle antifriz kullanmalarini tavsiye etmemizin sebebi bu. Yazin da aracinizda motor suyu, antifriz olmasi lazim ki sivi sisteminde küf, korozyon ya da herhangi bir ariza olayi olmasin. Yoksa ilerleyen dönemlerde arizaya sebebiyet verebilir. Sürücüler araçlarinda yazin su kullanmaya devam ediyorlar. Mesela bir hortum patliyor, ariza oluyor, onu yaptiriyorlar ama antifriz koymaya gerek yok diye düsünüyorlar. Ancak kesinlikle yazin da antifriz koymalari kullanmalari gerekiyor. Antifriz kullanilmadigi takdirde maksimum 1-2 ay içerisinde suyun renginin karardigini, kahverengilestigini göreceksiniz. O da motor blogunun yani metal alasimlarin suyla etkilesiminde küf veya korozyon olusmasindan sebep oluyor. Bu küf ve korozyon da ilerleyen dönemlerde sivi sistemini, radyatörleri, petekleri ve su kanallarini tikayabiliyor. Ayrica termostat, devir daim diye bahsettigimiz parçalarin asinmasina ve arizalanmasina sebep olabiliyor. Bu nedenle antifriz kullanilmamasi kesinlikle büyük masraflara yol açabiliyor.”
Kaynak: İHA