BM Açiklamasi 'Gazze Seridi'nde Su Kaynakli Hastaliklar Yayiliyor'

Birlesmis Milletler’in (BM) Gazze Seridi’ndeki insani yardim koordinatörü Jamie McGoldrick, bölgedeki temiz su eksikligi ve artan sicakliklar nedeniyle su kaynakli hastaliklarin yayildigini söyledi.

BM Açiklamasi 'Gazze Seridi'nde Su Kaynakli Hastaliklar Yayiliyor'
Israil kusatmasi ve bombardimani altindaki Gazze Seridi’nde zaten kötü olan insani durum, açlik ve temiz su sikintisi ile daha da zorlasiyor. Birlesmis Milletler’in (BM) Gazze Seridi’ndeki insani yardim koordinatörü Jamie McGoldrick Kudüs’ten video baglantisi araciligiyla gazetecilere yaptigi açiklamada, bölgedeki temiz su eksikligi ve artan sicakliklar nedeniyle su kaynakli hastaliklarin yayildigini söyledi.

McGoldrick, “Su anda ve gelecek aylarda kalabalik olan bölgelere nasil daha iyi su tedarik edebilecegimizin bir yolunu bulmaliyiz” dedi.

Dünya Saglik Örgütü’ne (DSÖ) göre kirli su ve yetersiz sanitasyon kolera, ishal, dizanteri ve hepatit A gibi hastaliklara neden olabilir. DSÖ, Israil saldirilarinin basladigi 7 Ekim’den bu yana 105 binden fazlasi 5 yas alti çocuklarda olmak üzere 345 binden fazla ishal vakasi kaydetmistir.

“Israil’in açtigi ek geçis kapilari yeterli degil”

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, Israil’in taahhütlerini yerine getirdigini ve Gazze’ye ihtiyaç duyulan yardimin girmesi için ek geçis kapilari açtigini belirtirken, bunlarin yeterli olmadigini vurguladi. Kirby, ABD’nin Israil’e daha fazla yardima izin vermesi için baski yapmaya devam ettigini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA