Bakan Tunç Açiklamasi 'Olayla Ilgili Olarak Antalya Cumhuriyet Bassavciliginca Adli Sorusturma Baslatilmistir'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Antalya’daki teleferik kazasiyla ilgili yaptigi açiklamada, “Önceligimiz vatandaslarimiza bir an önce ulasilmasidir. Hepimizi üzen olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Bassavciliginca adli sorusturma baslatilmistir” dedi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Antalya’nin Konyaalti ilçesinde faaliyet gösteren Sarisu-Tünektepe teleferik hattindaki teleferik direginin kirilarak seyir halindeki kabinlerden birinin düsmesi sonucu meydana gelen olayda hayatini kaybeden vatandasimiza Allah’tan rahmet, yarali vatandaslarimiza acil sifalar diliyorum. Teleferik kabinlerinde mahsur kalan vatandaslarimizin kurtarilmasi için çalismalar büyük bir dikkat ve hassasiyetle devam etmektedir. Önceligimiz vatandaslarimiza bir an önce ulasilmasidir. Hepimizi üzen olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Bassavciliginca adli sorusturma baslatilmistir” ifadelerini kullandi.

Bakan Tunç, olayin nedeni ve sorumlularin tespiti için mühendis ve is sagligi güvenligi uzmanlarindan olusan 5 kisilik bilirkisi heyetinin görevlendirildigini ve olay yerinde ekibin incelemelerine devam ettigini açikladi.

Bakan Tunç, adli sorusturmanin 1 Cumhuriyet Bassavcivekili ve 1 Cumhuriyet Savcisinin koordinasyonunda tüm yönleriyle sürdürüldügünü ifade etti.

Kaynak: İHA