YSK 2 Il 29 Ilçe Için Yapilan Itirazlari Karara Bagladi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasi partilerin 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri çerçevesinde 2 il ve 29 ilçe için yapilan 31 itirazi karara bagladi.

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri çerçevesinde yapilan itirazlari degerlendirmeye devam ediyor. Bugün saat 14.00’da toplanan kurul, yaklasik 1 buçuk saat süren toplantinin ardindan siyasi partilerin yapmis oldugu itirazlarda nihai kararlari verdi. Toplanti çerçevesinde kurul, 29 seçim bölgesi için yapilan 31 itirazi sonuçlandirilarak, 2 il 27 ilçe için verilen sonuçlari açikladi.

Buna göre AK Parti’nin; Adiyaman Gölbasi, Izmir Güzelbahçe, Malatya Arapgir, Balikesir Balya ve Izmir Kemalpasa ilçelerinde ‘oylarin yeniden sayimi’, Gümüshane Merkez ve Kayseri Akkisla için seçimin iptali, Usak Banas ve Elazig Keban için ‘mazbatanin iptali ve seçimlerde ikinci olan adaya mazbatanin verilmesi’, Istanbul Bahçelievler için ise ‘belediye meclis üyeligi için oylarin yeniden sayimi’ talepleri reddedildi.

CHP’nin; Trabzon Çarsibasi, Samsun Alaçam, Osmaniye Düziçi, Ankara Bala ve Gaziantep Islahiye’de ‘oylarin yeniden sayimi’ ve Sakarya Serdivan’da ‘seçimlerin iptal edilmesi’ talepleri reddedildi.

MHP’nin, Elazig Merkez ve Konya Doganhisar için oylarin yeniden sayimi talebi reddedilirken, Çorum Ugurludag belediye meclis üyeligi seçimlerinde, ‘meclis üyeleri hesaplamasinin yeniden yapilmasi’ talebi ise kabul edildi.

Yeniden Refah Partisi’nin; Tokat Çamlibel, Sanliurfa Eyyubiye ve Gaziantep Nurdagi için ‘seçimlerin iptali talepleri’, Elazig Merkez ve Trabzon Salpazari için de oylarin yeniden sayilmasi talepleri reddedildi.

Trabzon Salpazari için oylarin yeniden sayilmasi ve Kayseri Yesilhisar için seçimin iptal edilmesi adina itirazlarda bulunan IYI Parti’nin talepleri de reddedildi.

DEM Parti’nin ise Diyarbakir Egil ve Mardin Ömerli ilçeleri için seçimlerin iptali talebi kurul tarafindan reddedildi.

YSK, yarin saat 15.00’da yapilacak kurul toplantisiyla itirazlari degerlendirmeye devam edecek.
Kaynak: İHA