Meraki Meslegi, Kendisi 'Sanayinin Nezahat Ablasi' Oldu

Aydin’in Efeler ilçesinde yasayan Nezahat Yigitlik, meraki sayesinde ögrendigi asçiligi meslegi haline getirdi. 16 yil önce asçilik serüvenine baslayan Yigitlik, bas asçiliga kadar yükselerek sanayide kendi isletmesini açti ve artik "Sanayinin Nezahat Ablasi" olarak taniniyor.

Meraki Meslegi, Kendisi 'Sanayinin Nezahat Ablasi' Oldu
Aydin’da yasayan 2 çocuk annesi Nezahat Yigitlik, merakiyla basladigi asçilik serüveninde bas asçiliga yükselip kendi isletmesini açarak "Sanayinin Nezahat Ablasi" oldu. Ev hanimiyken asçilik merakiyla yeni bir yola çikan Yigitlik, 16 yil önce adim attigi meslekte basariya imza atti. Bir ögrenci yurdunda denetimci olarak çalisirken, mutfak denetimlerinde asçiliga merak salan ve sürekli ustalari izleyerek meslege ilk adimlarini atan Yigitlik, merakinin kendisini meslege yönlendirdigini ve bu sayede basarili bir sekilde bas asçiliga kadar yükseldigini ifade etti.

Mutfagi denetleme bahanesiyle sürekli asçilari izledigini ve isi ögrenmeye çalistigini ifade eden "Sanayinin Nezahat Ablasi" Nezahat Yigitlik, "Iki çocuk annesiyim. Önceden ev hanimiydim. Daha sonra Sefik Çerçioglu Yurdu’nda denetimci olarak ise basladim. Çünkü bu alanda fazla bir bilgim vardi. Orada denetimciyken, asçilik meraki sardi bana. Hep yemeklerde, asçilarda, ustalardaydi gözüm. Ne yapiyorlar, nasil yapiyorlar bakiyordum. O yüzden hep onlari denetliyordum, içlerine ne kattiklarini nasil yaptiklarini soruyordum. O merakim sayesinde bas asçiliga kadar yükseldim ve bugünlere kadar geldim. 2008’den beri bu isi yapiyorum. Merakim meslegim oldu açikçasi" dedi.



"Çok sükür, kimseye muhtaçligim yok"

Koçarli KYK’da asçilik yapan Yigitlik, sonrasinda 9 yil sanayide bir yerde asçilik yaparak deneyim kazandi. Uzun yillar sanayide çalistigi için kendi is yerini açmaya karar veren Yigitlik, sanayi esnafinin da büyük destekleriyle yoluna devam ettigini ifade ederek, "Koçarli KYK’da asçilik yaptim sonrasinda 9 yil sanayide bir yerde asçilik yaptim. Uzun yillardir da sanayide oldugum için kendi is yerimi açmaya karar verdim ve sanayi esnafindan da çok büyük destek aldim. Hep ’abla kendi yerini açsana’ diyorlardi. Düsündüm ki sanayi daha mantikli. Çünkü herkesi taniyorum. Ortamim burada. Bir buçuk yil önce kendi is yerimi açtim. Çok sükür, kendi ayaklarimin üzerinde duruyorum. Allah’a sükürler olsun, kimseye de bir muhtaçligim yok. Hep soruyorlar bana, ’bir kadin olarak sanayide zorlanmiyor musun’ diye. Ben gece de gündüz de buradayim. Allah’a sükür hiç öyle bir zarar görmedim. Yillardir buradayim çünkü. Herkesle barisigim, kimseyle kötülügüm yok. Sanayinin Nezahat ablasiyim" diye konustu.

Sanayinin Nezahat ablasi olarak anilmaktan mutlu oldugunu belirten Yigitlik, kadin girisimcilere de cesaret vererek, kendilerine güvenmelerini söyledi.

Kaynak: İHA