KOAH Hastasi Salman Boynuegri, 63 Yasinda Yeni Nefesine Kavustu

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde yasayan KOAH hastasi 63 yasindaki Salman Boynuegri, yeni nefesine Izmir Ekonomi Üniverstesi (IEÜ) Medical Point Hastanesi’nde kavustu. Boynuegri, “Artik rahatça nefes alabiliyorum. Çok mutluyum” dedi.

KOAH Hastasi Salman Boynuegri, 63 Yasinda Yeni Nefesine Kavustu
Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde yasayan ve yillardir nefes darligi yasayan KOAH hastasi 63 yasindaki Salman Boynuegri, yeni nefesine Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Medical Point Hastanesi’nde kavustu. IEÜ Medical Point Hastanesi Gögüs Cerrahisi Prof. Dr. Hakki Ulutas ve ekibinin gerçeklestirdigi ameliyatla artik rahat nefes alan Salman Boynuegri, “Nefes alip veremiyordum, Bir arkadasimizin vasitasiyla, Hakki Ulutas ile tanistim. Hakki hocam, ameliyat olmami söyledi.

Ona ve ekibine güvenerek kabul ettim. Simdi çok iyiyim. Nefes darligim geçti, yeniden nefes almaya basladim. Çok mutluyum” ifadelerini kullandi.

"Saglikli akcigeri ortaya çikariyoruz"

IEÜ Medical Point Hastanesi Gögüs Cerrahisi Prof. Dr. Hakki Ulutas da, “KOAH (Kronik Obstrüktif Akciger Hastaligi), sikayetiyle gelen hastamiz Salman beyi ‘Bronkoskopi’ yöntemi ile ameliyat yaptik. Bronkoskopi, burundan ya da agizdan girilerek solunum yollarindan görüntülenme islemidir. Biz de, bunu genel aneztezi ile yapiyoruz. Esnek isikli kamerali yöntemlerle, ‘amfizemli’ dedigimiz ölü olan akcigeri kisimlarina ters sarman yerlestirerek, akcigeri büzüyoruz ve saglam akcigerin ortaya çikmasini sagliyoruz. Böylece nefes darligi sikayetinin azalmasini sagliyoruz” seklinde konustu.



"Ilerlemesini durdurmak"

Bu hastaligin iyilesebilmesi için sigara kullanimina dikkat edilmesi gerektigini söyleyen Prof. Dr. Hakki Ulutas, “KOAH hastaligi, ilerleyen bir hastaliktir. Ilerledikçe hastalara ilaçlar yetmeyecek ve oksijene bagimli hale gelecekler. Bizim buradaki amacimiz o asamaya gelmeden önce hastaligin ilerleyisini durdurmak ve hastanin yasam performansinin artmasini saglamak. Hasta sigara kullaniyorsa, mutlaka sigara kullanimini sonlandirmasi gerekir” diye konustu.

Kaynak: İHA