Gözyaslari Içinde 20 Bayramdir Görmedikleri Evlatlarinin Bayramini Kutladi

Diyarbakir’da evlat nöbetinde olan annelerin her biri 18-20 bayramdir görmedikleri çocuklarinin bayramini gözyaslari içinde kutladi.

Gözyaslari Içinde 20 Bayramdir Görmedikleri Evlatlarinin Bayramini Kutladi
Farkli kentlerden gelerek 3 Eylül 2019 tarihinde Diyarbakir’da HDP Il Baskanligi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin nöbeti araliksiz sürüyor.

Bayrami buruk geçiren ailelerin her beri 18-20 bayramdir çocuklarindan ayri geçiriyor. Gözyaslari içinde çocuklarinin bayramini kutlayan aileler, evlatlarina teslim olmasi için çagrida bulundu.

Ramazan annesi Mevlüde Üçdag 20. bayramdir evladimdan ayri bayram geçirdigini, yürekleri, içleri buruk her zaman bir yanlarinin eksik oldugunu söyledi.



“Evladim yanimda degil, onsuz dünya zindandir” diyen Üçdag, “Bayramdir, dün evimiz yasa dönüsmüstü. Gözüm Ramazan’i ariyor, 10 yildir sesini duymadim. Bayram olmasin ragmen evlat nöbetine devam ediyoruz. Oradaki çocuklarin ve Ramazan’in bayramini kutluyorum. Gel içimdeki ates dinsin. Biraz vicdan, merhamet varsa bütün çocuklari gönderin” dedi.

Aziz’in annesi Güzide Demir ise, yaklasik 5 senedir burada olduklarini ifade ederek, “Ne bayram, ne de seyranimiz var. Millet çocuklarin üst bas aldi, biz alamadik. 18 bayramdir senden ayriyim. Oglum, seni çok özledim. Gel güvenlik güçlerimize teslim ol” seklinde konustu.

Kaynak: İHA