Dana Umut'un Sahibinin Merhameti Görenlerin Içini Isitti

Sivas’ta iki gün önce dünyaya gelen montofon cinsi dana, sivi kaybi nedeniyle rahatsizlandi. Ramazan Bayrami olmasina ragmen danasini aracinin bagajinda veterinere getiren Sahmert Erarslan’in merhameti, görenlerin içini isitti.

Dana Umut'un Sahibinin Merhameti Görenlerin Içini Isitti
Sivas kent merkezine 18 kilometre uzaklikta bulunan Hocabey köyünde montofon cinsi bir inek dogum yapti. Ramazan Bayrami öncesi dogan ve Umut ismi verilen dana, bir süre sonra sivi kaybi yasamaya basladi.

Vücut isisi gittikçe düsen dana Umut, sahibi Sahmert Erarslan’in fark etmesi üzerine aracin bagajinda kent merkezine getirildi.

Bayram nedeniyle kapali olan Veteriner Klinigi açilarak dana Umut’un tedavisine baslandi. Vücudunda yasanan sivi kaybi nedeniyle titreyen dana Umut’un basindan bir an olsun ayrilmayan Sahmert Erarslan’in merhameti, görenleri duygulandirdi.

“Bana asil bayram Umut iyilestikten sonra”

Rahatsizlanan danasini bayram olmasina ragmen Sivas’a getirerek tedavi ettiren Sahmert Erarslan, “Umut iki gün önce dünyaya geldi. Hastalaninca aracin bagajinda Sivas’a getirdik. Umut’u kurtarmak için veterinere getirdik. Allah nasip ederse Umut’u kurtaracagiz, sagligina kavusturduktan sonra güzelce besleyip satacagiz. Adini yasamasi için Umut koyduk. Bugün bayram, esimizi, dostumuzu ziyaret edecegimize hayvanimizi aldik buraya geldik. Bayramimizi veteriner arkadasimizla geçiriyoruz. Insallah Allah sifa verir ve düzelir. Bayramin ilk günü esi, dostu ziyaret edip büyüklerimizin ellerinden öpecektik. Basimiza böyle bir sey gelecegini hiç düsünmedik. Allah’in dedigi oluyor. Umut iyilestikten sonra esi, dostu ziyaret ederiz. Bana asil bayram Umut iyilestikten sonra” ifadelerine yer verdi.

Umut’un tedavisini yapan Veteriner Batuhan Ballica ise, “Ufaklik sabah geldi. Normalde bayram nedeniyle kapaliydik. Dünden bugüne vücut isisi düsmüs, dehidrasyon bayagi yükselmis. Ivedi bir sekilde klinige geldik ve serumlarla tedavisine basladik. Ufakligin hastaligi ‘E.coli’ diye adlandirilan viral bir hastalik. Tedavisi devam ediyor. Geldigine nazaran su anki durumu gayet iyi, toparlamaya basladi” dedi.

Kaynak: İHA