87 Yasindaki Sehit Annesiyle Valinin Muhabbetti Gülümsetti

Ramazan Bayrami dolayisiyla ziyaretler gerçeklestiren Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Il Jandarma Komutani Albay Dr. Talha Övet’le birlikte sehit ve gazi ailelerini evinde ziyaret etti. 87 yasindaki sehit annesi Nermin Bayram’la görüsen Vali Eldivan’in anneyle diyalogu hem yürekleri isitti, hem de yüzlerde tebessüm olusturdu.

87 Yasindaki Sehit Annesiyle Valinin Muhabbetti Gülümsetti
Vali Eldivan, ilk önce 1992 yilinda Sirnak Uludere’de vatani görevini yaptigi sirada gazi olan Halit Memis’i evinde ziyaret etti. Vali Eldivan’i evinde agirlayan Gazi Memis, ziyaretinden dolayi Vali Eldivan’a tesekkürlerini iletti. Vali Eldivan ise Gazi Memis’in torunlarina çesitli hediyeler vererek, ailenin bayramini kutladi.

Daha sonra 38 yil önce Diyarbakir’in Silvan Ilçesinde sehit düsen Siyami Bayram’in ailesine ziyaret gerçeklestiren Vali Eldivan, aileyle bir süre sohbet etti. Sehidin annesi Nermin Bayram, basta sehit oglu Siyami Bayram olmak üzere görevi basindaki tüm güvenlik güçlerine dualarinda yer verdigini söyledi.

Vali Eldivan’la sohbet eden sehit annesi Nermin Bayram’in diyalogu yürekleri isitirken, yüzlerde tebessüm olusturdu.

1937 dogumlu 87 yasindaki sehit annesi Nermin Bayram, Ramazan ayinda ibadetlerini eksiksiz tamamladigini belirterek, Vali Eldivan’in sorularini yanitladi. Ilerleyen yasina ragmen herhangi bir saglik sorunu yasamadigini vurgulayan sehit annesi Nermin Bayram, "87 yasindayim namazimi kiliyorum, Ramazan’da orucumu tuttum, Kuran’imi okudum, teravih namazimi oturdugum yerde de olsa kilabildim. Allah’a sükürler olsun, hamt edip sükrümü yerine getiriyorum. Bütün millete dua ediyorum, sadece kendi çocuklarima degil herkese dualarimda yer veriyorum. Allah’a emanet ol vali evladim" diyerek konustu.

Vali Eldivan’in "Hiç oruç tutamadigin gün oldu mu Nermin teyzem?" sorusuna samimi bir sekilde cevap veren Nermin Bayram, "Hayir hayir her gün tuttum. Doktor izin vermedi, tutmayacaksin dedi.

Ben de hele bir baslayayim zorlanirsam tutmam dedim. Baktim tutabiliyorum, en iyisi mi Nermin, orucunu tut dedim. Sizlere rabbim can sagligi, uzun ömürler, huzur versin önemli olan odur" dedi.

"Su tespihimle ugrasiyorum, elimden hiç düsürmüyorum" diyerek konusmasini sürdüren Nermin Bayram, "Hepinize, herkese dua ediyorum. Televizyonda hocalari dinliyorum. Öyle geçiyor günlerimiz. Su tespihimle ugrasiyorum, tespih çekiyorum. Allah sizlere uzun uzun ömürler versin vali evladim ben daha göremem belki ama sizin ömrünüz bereketli olsun insallah" ifadelerini kullandi.

Nermin Bayram’in yaptigi ibadetlerin kabul olmasini Allah’tan dileyen Vali Eldivan, Nermin Bayram’la sohbetine bir süre daha devam etti. Uzun yillardir Istanbul’da yasayan Bayram’a memleketini özleyip özlemedigini soran Vali Eldivan’a "Istanbul güzel ama yasanacak yer degil" diyerek yanit veren Nermin Bayram, konusmasini su sekilde sürdürdü: "Esimi 2007 yilinda kaybettim. 16 yil oldu rahmetli olali. Oglum bana bakiyor. Önceden Istanbul’da yasiyordum geri Bayburt’a dönüs yaptim. Bayburt çok degismis, büyümüs. Zamanla herkes memleketine dönecek, Istanbul durulacak yer degil, ben sevemiyorum. Esim rahmetli olmadan önce her sene geliyorduk. Kabristanlarimiz burada ya oralari dolanir, ziyaret ederdik."

"Allah razi olsun, Allah muradinizi versin yavrum, her daim var olun" diyerek Vali Eldivan’a sarilan sehit annesinin samimi hareketleri yürekleri isitti. Sehidin annesi Nermin Bayram ve yakinlarina kapilarini açtigi için tesekkür eden Vali Eldivan, basta sehit aileleri, gazi yakinlari olmak üzere tüm vatandaslarin devlet olarak, millet olarak yaninda olacaklarinin altini çizdi.
Kaynak: İHA