Yozgat'ta Vatandaslar Bayram Namazi Için Camilere Akin Etti

On bir ayin sultani Ramazan ayinin sona ermesinin ardindan Yozgat’ta vatandaslar camilerde bir araya gelerek bayram namazini kildi.

Yozgat'ta Vatandaslar Bayram Namazi Için Camilere Akin Etti
Yozgat’ta yüzlerce vatandas, bayram namazi için Çapanoglu Büyük Cami’nin yolunu tuttu. Camide bir araya gelen vatandaslar, imam esliginde yilin ilk bayram namazini kildi. Namaz sonrasi Israil’in agir saldirilari altinda binlerce kisinin can verdigi Gazze için de dualar edildi.

Namazdan sonra okunan hutbe ve dualarin ardindan cami cemaati, saf halinde siralanip bir biriyle bayramlasti.

Vatandaslardan Kürsat Kayapinar, “Bugün tüm Müslüman aleminin bayram günü. Gazze’de, Filistin’de, Dogu Türkistan’daki mazlum halka yapilan zulümler bizi üzüyor. Insallah Rabbim bu bayrami vesile kilar da Müslüman kardeslerimize sabirlar ihsan eyler. Zulüm altindan kurtulmalarini nasip eder.” dedi.

Islam aleminin bayramini kutlayan Recep Kunduz ise, “Ramazanimizi güzel bir sekilde eda ettik, sükürler olsun bayrama da ulastik. Bizler de silayi rahim yapacagiz. Annelerle babalarla komsularla bütünlesmek lazim. Onlarla bayramlasmak lazim.” seklinde konustu.

Ramazan Güneser de, “Ramazan-i serifimizi geçirdik ve Ramazan Bayramina da bizi ulastiran Rabbime sükürler olsun. Ümmeti Muhammedin gönlü Gazze’de, rabbim bize bugün bayram sevinci yasatti. Gazze’deki kardeslerimize de insallah bayram sevinci yasatir. Bayramin fitratina uygun bayramda akrabalari, dostlari, büyükleri hatirlamak ziyaret etmek lazim. Onlarin ellerini öpüp hayir dualarini almak lazim.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA