Cumhurbaskani Erdogan Askerlere Seslendi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Gerek sinirda gerek sinir ötesinde bu mücadelemiz ayni sekilde devam edecektir” dedi.

Milli Savunma Bakani Yasar Güler, bayram namazini beraberindeki Genelkurmay Baskani Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Selçuk Bayraktaroglu ve Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Ziya Cemal Kadioglu ile Sanliurfa’da Mevlid-i Halil Camisi’nde kildi. Namazin ardindan camideki vatandaslarla ve disarida görev yapan polislerle bayramlasan Bakan Yasar Güler ve TSK Komuta Kademesi daha sonra Sanliurfa Kisla Gazinosuna geçti. Burada çocuklar tarafindan karsilanan Bakan Yasar Güler, onlara bayram hediyeleri vererek yakindan ilgilendi. Bakan Yasar Güler ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi, 20’nci Zirhli Tugay Komutanliginda askerlerle bir araya gelerek bayramlasti.

Cumhurbaskani Erdogan, telefonla askerlerin bayramini kutladi

Millî Savunma Bakani Yasar Güler, Mehmetçiklerle bulusmasinda telefonla Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i arayarak askerlerle görüstürdü. Cumhurbaskani Erdogan, askerlerin bayramini tebrik etti. Erdogan sözlerini su sekilde sürdürdü:

“Tüm Komuta Kademesi’ndeki kardeslerime, Mehmetçiklerimize özellikle en kalbî duygularla selamlarimi, sevgilerimi gönderiyorum ve Ramazan Bayrami’nin tüm milletimize hayirlara vesile olmasini Allah’tan diliyorum. Ve bizler gerek Mehmetçiklerimiz, gerek Komuta Kademesi hepsiyle teröristleri insallah bundan sonra da bugüne kadar oldugu gibi yok edeceklerine inaniyoruz. Gerek sinirda gerek sinir ötesinde bu mücadelemiz ayni sekilde devam edecektir. Tekrar bayraminizi tebrik ediyor ve en kisa zamanda bulusmak üzere sizleri Allah’ a emanet ediyorum.”

Bakan Yasar Güler, askerlere seslendi

Askerlerle bayram gününde bir araya gelmekten memnuniyet duydugunu belirten Güler, “Bugün, bir Ramazan Bayrami’na daha kavusmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bayramlar; mutluluklarin paylasilarak arttigi, geleneklerin yasatildigi, toplumsal dayanismanin, birlik ve beraberligin güçlendigi çok özel günlerdir. Bu vesileyle, Bayraminizi en içten dileklerimle kutluyor; saglik, huzur ve mutluluk dolu nice bayramlar geçirmenizi temenni ediyorum. Ülkemizin ve asil milletimizin bu bayram günlerini huzur ve güven içerisinde geçirmesi için siz degerli silah arkadaslarim, sevdiklerinizden uzakta kahramanca ve fedakârca görev yapmaktasiniz. Icra ettiginiz bu kutsal görevde; ortaya koydugunuz üstün sorumluluk bilinci ve büyük gayretler, her türlü takdirin üzerindedir. Süphemiz yoktur ki sizler buradayken vatanimizin güvenligi emin ellerdedir. Sizlerin sahsinda su anda yurt içinde ve sinir ötesinde özveriyle vazifelerini icra eden tüm kahraman silah ve mesai arkadaslarimi tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum” diye konustu.



“Sanli ordumuz terörle mücadelede destansi basarilar elde ediyor"

Yakin cografya basta olmak üzere dünya genelinde gerginlikler ve krizlerin yasandigini, çatismalar ve savaslarin ortaya çiktigina dikkat çeken Güler, “Belirsizliklerin arttigi, risk ve tehditlerin çok boyutlu bir hâle geldigi böylesine hassas bir ortamda, Millî Savunma Bakanligi olarak ülkemizin ve asil milletimizin güvenlik ve huzuru için gece gündüz demeden azim ve kararlilikla görevlerimizi icra ediyoruz. Bu kapsamda; sanli ordumuz, sizlerin kahramanlik ve fedakârliklariyla son bir asrin en kapsamli, en yogun ve en etkili faaliyetlerini gerçeklestirerek, özellikle terörle mücadelede destansi basarilar elde etmektedir. Son yillarda, terör tehdidinin kaynaginda yok edilmesi stratejisi ile Irak’in kuzeyindeki terör unsurlarini hedef alan basarili operasyonlari icra ettik. Geçmiste yürütülen ’sinirli hedefli ve süreli’ askerî harekâtlarin yerine, bugün artik, ’sürekli ve kapsamli’ operasyonlar gerçeklestirerek terör örgütlerine büyük darbeler vuruyoruz. Bu anlayisla Suriye’nin kuzeyinde büyük bir basari ile icra ettigimiz Firat Kalkani, Zeytin Dali, Baris Pinari ve Bahar Kalkani Harekâtlari ile güney sinirlarimizda bir terör koridoru olusturulmasina mani olduk. Ayni zamanda bu sahalarda güvenli bölgeler tesis ederek Suriyelilerin geri dönüslerine yönelik önemli adimlar attik. Su anda, eger orada olmasaydik; örgütün sinirlarimiza yönelik saldirilari, daha önce oldugu gibi sürecekti ve ülkemizdeki istikrar ortami saglanamayacakti. O süreci hatirlayin! Sadece Sanliurfa’ya, Baris Pinari Harekâti öncesinde kalles terör örgütü tarafindan, çok sayida füze ve havan saldirisi yapilmisti. Dolayisiyla bugün, bölgedeki varligimiz ile Urfa’nin güvenligini de ileriden sagliyoruz” ifadelerini kullandi.

"Terör örgütünün belini dogrultmasina müsaade etmeyecegiz"

Terörle mücadelenin kararli ve etkin adimlarla, örgütün nefes almasina izin bile vermeden amansiz bir sekilde devam edecegini vurgulayan Güler, “Bu süreçte 20’nci Zirhli Tugay Komutanligimiz da basta Baris Pinari bölgesi olmak üzere Suriye Harekât sahasindaki birlikleri ile üstlendigi görevleri büyük bir basariyla yerine getirmistir, getirmeye devam etmektedir. Tugayimizin siz degerli mensuplarinin, yüksek vazife suuru ve sorumluluk bilinci ile ortaya koydugu üstün gayretler, her türlü takdirin üzerindedir. Siz kahraman silah arkadaslarimin, millî ve manevi degerlerimizi korumak için daima vazifeye hazir oldugunu görmek, terörü bitirme irademizi daha da pekistirmektedir. Terör örgütünün en ufak bir sekilde kipirdanmasina, belini dogrultmasina müsaade etmeyecegiz. Suna eminim ki hiçbir terörist, kahraman Mehmetçigimizin çelik yumrugu altinda ezilmekten kurtulamayacaktir. Terörle mücadelemiz; kararli ve etkin adimlarla, örgütün nefes almasina izin bile vermeden amansiz bir sekilde devam edecektir” seklinde konustu.

Süphesiz gösterilen cesaret ve gayretlerin her seyden önemli oldugunu aktaran Güler, “Kahraman ordumuz, terör örgütlerine karsi kahramanca mücadele verirken ayni zamanda sinirlarimizin emniyetini de en ileri düzeyde saglamaktadir. Sizler, buradaki varliginiz ile vatanimizin en önemli güvencesi, milletimizin göz bebegisiniz. Süphesiz gösterdiginiz cesaret ve gayretleriniz, her seyden önemlidir. Ancak görevin layikiyla ve en etkin bir sekilde yerine getirilebilmesi için de hudut birliklerimizin, teknolojiyi haiz sistemlerle donatilmasi elzemdir. Bu anlamda, Bakanlik olarak her birligimizi yerli ve millî savunma sanayisi ürünlerimiz basta olmak üzere en modern silah ve teçhizat ile destekliyoruz. Nitekim hudutlarimizin Cumhuriyet tarihinin en yogun, en etkin tedbirleriyle korunmasi sonucunda, terör örgütünün sinirlarimizdan eleman ve malzeme aktarimi engellenmis, durma noktasina gelmistir. Kimsenin süphesi olmasin ki Kahraman Mehmetçik, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da hudutlarimizda büyük bir özveri ve basariyla görevlerini yerine getirecektir. Tüm bu görevlerimizle birlikte, Mavi ve Gök Vatanimizdaki hak ve menfaatlerimizi de kararlilikla koruyoruz. Bu faaliyetlerimizle es zamanli olarak; Karada, denizde ve havada büyük ve etkili tatbikatlari icra ediyor; her geçen gün, en yenilerini envantere kazandirdigimiz yerli, millî ve modern savunma sanayisi ürünü silah sistemleriyle sanli ordumuzun imkân ve kabiliyetlerini daha da artiriyoruz. Biliyorsunuz ki ülkemizin göz bebegi, millî uçagimiz KAAN, ilk uçusunu basariyla gerçeklestirdi. Insallah, bunun gibi nice modern silah ve sistemle ordumuzu donatmaya devam edecegiz” açiklamasinda bulundu.

Milletin desteginin asker ile beraber oldugunun altini çizen Güler, “Kaotik gelismelerin yasandigi bu hassas güvenlik ortaminda Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde, uluslararasi arenadaki agirligimiz her geçen gün artarken kurdugumuz çok boyutlu iliskilerle bölgemizde ve dünyada vazgeçilmez bir aktör hâline gelmis bulunuyoruz. Nitekim çatisma ve ihtilaflarin çevreledigi bölgenin tam kalbinde yer alan ülkemiz, krizlerin ve sorunlarin çözümüne yönelik girisimlerde bulunmaktadir. Pek çok cografyada güvenlik, baris ve istikrar için üstlendigimiz büyük inisiyatifler; uluslararasi güvenlik mimarisinin ve müzakere masalarinin vazgeçilmez bir üyesi hâline geldigimizi de en açik sekilde ortaya koymaktadir. Uluslararasi arenada, Türkiye’nin etkisini böylesine artirdigi bir dönemde dogal olarak faaliyet sahalari artan Türk Silahli Kuvvetlerimiz de birçok cografyada baris ve istikrarin tesisi için büyük gayret sarf etmektedir. Bugün, ülkemizin ulastigi bu üstün seviye ile Türk Silahli Kuvvetleri olarak ayni anda birçok görevi basariyla icra edebilme kabiliyetimizi, çok iyi idrak etmemiz gerekmektedir. Bu basari hikâyesinde sizler de çok önemli bir rol üstlenmektesiniz. Görevlerinizi yerine getirirken çesitli zorluklarla karsilasabilirsiniz. Ancak unutmayin ki milletimizin dualari ve destegi her zaman sizinle. Zorluklarla karsilastiginizda, bu güvenin önemini ve büyüklügünü hatirlayin ve vazifelerinize daha siki bir sekilde sarilin. Çünkü sizler, Türk milletinin gönlünde daima var olan kahramanlarsiniz. Sizlerin tüm bunlarin bilincinde bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da üstün bir gayret göstererek kahraman ordumuzun gücüne güç katacaginiza yürekten inaniyorum” dedi.

"Hedeflerimize ulasma yolunda çalismalarimiza devam edecegiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilina basladigimiz bu dönemde ‘Türkiye Yüzyili’ vizyonu ile hedeflerimize emin adimlarla yürüyoruz" sözlerini kullanan Güler, söyle devam etti:

"Milli Savunma Bakanligi olarak bizler de hedeflerimize ulasma yolunda çalismalarimiza kararlilikla devam edecegiz. Sözlerime son verirken Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadarki tüm devlet büyüklerimizi ve komutanlarimizi saygiyla aniyor; cennet vatanimizda bu mutlu bayram günlerini, huzur ve güvenlik içerisinde geçirmemizde en büyük pay sahibi aziz sehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Hayatta olan fedakâr gazilerimize, sehit ve gazi ailelerimizin kiymetli ailelerine saygilarimi sunuyorum. Bu vesileyle tüm muvazzaf ve emekli personelimizin, sehit yakinlarimizin, gazilerimizin ve güvenlik korucularimizin aileleriyle birlikte bayramlarini en içten dileklerimle bir kez daha kutluyor; sizleri sevgiyle selamliyorum. Kalin saglicakla."
Kaynak: İHA