Saglik-Sen Yönetimi Hekimler Ile Bulustu

Saglik ve Sosyal Hizmet Çalisanlari Sendikasi (Saglik-Sen) yönetimi tarafindan hekim bulusmasi gerçeklestirildi.

Saglik-Sen Yönetimi Hekimler Ile Bulustu
Saglik-Sen Hekim Komisyonu tarafindan ‘Hekim Bulusmasi’ gerçeklestirildi.

Saglik-Sen Genel Merkezi’nde yapilan toplantiya, Genel Baskan Mahmut Faruk Dogan, Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Irgatoglu, Hekim Komisyonu Baskani Dr. Hüseyin Alperen Güldiken, Stratejik Arastirmalar Merkezi (SASAM) Hekim Koordinatörü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ve çok sayida hekim katildi.

Ayrica toplantida, Aile Hekimleri Dernegi Federasyonu (AHEF) Baskani Dr. Türkü Yagmur Nehir ile Saglik ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu Baskani Dr. Orhan Koç da yer aldi.

Toplantida konusan Genel Baskan Mahmut Faruk Dogan, üyeye hizmet mottosunu kendilerine siar edindiklerini anlatti.

Ortada çok fazla hamaset laflari oldugunu belirten Dogan, “Tüm saglik profesyonelleri için çalisiyoruz. Yaptigimiz icraatlar da bunu gösteriyor. Ebe, hemsire, paramedik arkadasimizin hakkini nasil savunuyorsak, hekim arkadaslarimizin hakki için de mücadele ediyoruz. Derdimiz, hekim arkadaslarimizin sorunlarini muhataplara iletmek” seklinde konustu.



Hekimlerin sesi duyurulacak

Yakin zamanda Halk Sagligi Genel Müdürü Prof. Dr. Sedat Kaygusuz’u ziyaret ettiklerini söyleyen Dogan, aile hekimliginde görevli çalisanlarin sorunlarinin iletildikleri aktardi. Hekimlerin sorunlarini Saglik Bakanligi, Cumhurbaskanligi ve Meclis’te dile getirdiklerini kaydeden Dogan, hekimlerin sesini duyuracaklarini ifade etti.

Gerçeklestirdikleri projeler hakkinda da bilgi veren Dogan, “Önümüzdeki dönem toplu sözlesme görüsmelerinde bir hekim arkadasimiz da bizimle birlikte masaya oturacak. Bu ilk defa yasanacak” dedi.



Genel Baskan Yardimcisi Irgatoglu: "Hekim Komisyonu önemli bir misyon üstlendi"

Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Irgatoglu, hekimlere yönelik sorunlarin tespit edilmesi ve sorunlarin muhataplara iletilmesi noktasinda Hekim Komisyonu’nun önemli bir misyon üstlendigini söyledi.

Hekim Komisyonu’nun sahadaki sorunlara hakim oldugunu ve nokta atisi ile hekimlerin gündemindeki sorunlari Genel Merkez’e tasidigini kaydeden Irgatoglu, “Hekimlerle ilgili birçok proje hazirliyoruz. Projelerimiz tamamlanma asamasinda. Yakin zamanda duyuracagiz” ifadesini kullandi.

Hekim Komisyonu Baskani Güldiken: "TTB’ye tek gündemi hekim olan bir yönetim istiyoruz"

Saglik-Sen Hekim Komisyonu Baskani Dr. Hüseyin Alperen Güldiken ise kurulduklari günden bu yana gerçeklestirdikleri faaliyetler hakkinda bilgi verdi. Amaçlarinin hekimlerin haklarini savunurken baris içinde bir saglik sistemini daha ileriye tasiyabilmek oldugunu anlatan Güldiken, komisyonun çalismalarini anlatti.

Birinci basamak, ikinci basamak ve üçüncü basamak saglik hizmetleriyle ilgili çesitli çalismalar gerçeklestireceklerini aktaran Güldiken, yakin zamanda çalismalari duyuracaklarini kaydetti.

Türk Tabipler Birligi’nin (TTB) mevcut yönetiminden tüm doktorlarin rahatsiz oldugunu dile getiren Güldiken, “Bugüne kadar TTB kurulus amacina uygun hareket etmedi. Tek gündemi hekim olan bir yönetim gelsin istiyoruz. Tabip odalarinin yapisi, çogulcu ve katilimci olacak sekilde yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bu konuda mevzuatla ilgili çalismalarimiz var” ifadelerini kullandi.

Toplanti konusmalarin ardindan soru-cevap seklinde devam etti. Toplantiya katilan hekimler, duyduklari memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: İHA