Menemen'de Pehlivan Farkli Kazandi

Menemen Belediye Baskani Aydin Pehlivan, en yakin rakibine yaklasik 12 bin oy fark atarak kazandigi seçim zaferi sonrasi hemsehrileriyle bulustu. Cumhuriyet Meydani’nda adeta izdiham gibi gerçeklesen kutlamada Menemenlilere seslenen Baskan Pehlivan, “Menemen’de yasayan, Menemen’i seven, gelecegini Menemen’de gören hiç kimse ama hiç kimse, bu gece kaybetmedi. Sizler sandiga kalbinizi koydunuz, kazanan Menemen oldu” dedi.

Menemen'de Pehlivan Farkli Kazandi


31 Mart yerel seçimlerinde Menemen, Aydin Pehlivan’in zaferine sahne oldu. Yüzde 11’e yakin oy orani ve 12 bin oy farkiyla, sandiktan birinci çikan Aydin Pehlivan için, Menemenliler sevinç gösterisi yapmak üzere sokaklara döküldü. Kutlamalarin merkezinde yer alan Cumhuriyet Meydani’na seçim otobüsüyle giden Baskan Pehlivan, sevinç konvoylari nedeniyle alana ulasmakta güçlük çekti.

“Kazanan Menemen oldu”

Cumhuriyet Meydani’nda mesaleler ve havai fiseklerle karsilanan Baskan Aydin Pehlivan, sahnede ilk olarak kendisine destekleri için esi Filiz Pehlivan ve kizi Ece Pehlivan’a tesekkür etti. Baskan Pehlivan, “31 Mart 2024 seçimlerinde Menemen halki hizmeti seçti. Menemen halki marka kent olmayi ve bir destan yazmayi seçti. Buradan açikça söylüyorum; bu gece ‘Kaybettim’ diyenler sakin üzülmesin. Oy verdigim aday kazanamadi diyenler asla dertlenip hüzünlenmesin. Menemen’de yasayan, Menemen’i seven, gelecegini Menemen’de gören hiç kimse ama hiç kimse, bu gece kaybetmedi. Türk kaybetmedi. Kürt kaybetmedi. Çerkes, Alevi, Sünni, Roman hiçbir vatandasimiz kaybetmedi. Sizler sandiga kalbinizi koydunuz, kazanan Menemen oldu” dedi.



“Yarindan itibaren görevimizin basindayiz”

Konusmasi sik sik tezahüratlarla ve alkislarla kesilen Baskan Pehlivan, Menemen’in gelecegi için de dikkat çeken mesajlar verdi. Pehlivan, "Hep birlikte Menemen de tarih yazdik. Yapilamaz denilen ne varsa yaptik. Ama bu bize yetmez. Birlikte yapacak daha çok isimiz, yürüyecek çok yolumuz var. Hedefimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdigi, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in perçinledigi çagdas uygarligin üzerine çikmaktir. Yeni dönemde yapacagimiz Dünyanin en büyük dönme dolabiyla, bölgenin en büyük aqua parkiyla, dev akvaryum parkimizla, plajimizla, kütüphanelerimizle, film platosuyla, macera park ve kamp alanlarimizla sadece Izmir’den degil, Türkiye’nin her yerinden vatandasimiz Menemen’e gelecek. Artik Menemen terk edilen degil, akin akin gelinen bir ilçe olacak. Bu can bu bedende oldukça, emanetiniz olan mühür bu elde durdukça, ben de sizlere söz veriyorum ki Menemen Izmir’in degil, Ege’nin degil, Türkiye’nin yildizi olacak, Türkiye’nin! Iste bu yüzden yarin sabah ilk is belediyemize giderek, kaldigimiz yerden bu sehir için çalismaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA