Lütfü Savas, 'Baktigimiz Kadariyla 168 Sandik Daha Var Daha Ve Biz 8 Bin Küsür Öndeyiz'

Hatay Il Seçim Kurulu önünde açiklamalarda bulunan Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, ellerindeki verilere göre 8 bin oydan fazla önde olduklarini belirterek “Bu isin pesini birakmayacagiz” dedi.

Lütfü Savas, 'Baktigimiz Kadariyla 168 Sandik Daha Var Daha Ve Biz 8 Bin Küsür Öndeyiz'
31 Mart 2024 yerel seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisinin Hatay Büyüksehir Belediye Baskan adayi olarak giren Lütfü Savas, il seçim kuruluna gelerek burada partililerle istisare etti. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi 2. sirada tamamlayan Baskan Savas, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay il baskani Hakan Tiryaki, ellerinde olan verilere göre 8 bin oy farkla önde olduklarini belirterek, “Deprem gecesinde yasadigimiz gene buradayiz, uykusuz bir sekilde. Bu seferde Hatay’imizin namusu olan sandigina ve oyuna sahip çikmak için buradayiz. Birçok noktada bize gelen verilerle kendilerinin ortaliga attigi veriler arasinda çok büyük farkliliklar var. Bizde ve YSK’nin da içeride sisteme girdigi kadariyla 8 bin öndeyiz” dedi.

Oylarin tasinmasi esnasinda yasanan çesitli olaylar oldugunu iddia eden Baskan Savas, “Iktidar partisinin temsilcileri ne olduysa saat 1 buçuktan sonra biz kazandik diye ortaya çiktilar. Baktigimiz kadariyla 168 sandik daha var daha ve biz 8 bin küsür öndeyiz. Nasil kazandiklarini anlamis degiliz, bütün arkadaslarimiza ekiplerimizle bu isin pesini birakmayacagiz. Sandikta kazandigimizi, adliyede veya adliyeye gelmeden önceki pozisyonda kaybetmek istemiyoruz. Bunu sonuna kadar götürecegiz. Gelen oy pusulalarinin çesitli kisiler tarafindan içeriye geçirildigini, resmi olarak görülen insanlar tarafindan gelen sandik görevlilerinin elinden alip içeri girdikleri ve adliyeden uzak bir noktada alip da adliyeye getiriyoruz diye getirdikleri seklinde birçok bilgi var elimizde. Bu isin pesini birakmayacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA