Kesilecegi Söylenen Parmaklari Ozon Tedavisi Ile Kurtarildi

Batman’da 30 yil boyunca içtigi sigara nedeniyle yakalandigi "burger" hastaligindan dolayi doktorlarin ayak parmaklarinin kesilmesi gerektigini söyledigi hastanin parmaklari, geleneksel ve Tamamlayici Tip(GETAT) ile uygulanan ozon ve fitoterapi tedavisi sayesinde kurtarildi.

Kesilecegi Söylenen Parmaklari Ozon Tedavisi Ile Kurtarildi
Batman’da yasayan ve 30 yil boyunca sigara içen 56 yasindaki Hasan Geçit, yaklasik 1,5 yil önce sigaradan kaynakli olarak "burger" hastaligina yakalandi. Hastaliga bagli olarak Geçit’in sag ayak parmaklarinda kangrenlesme basladi.

Her geçen gün yayilan hastaliktan dolayi agrilara dayanamayacak duruma gelen hasta Tahir Geçit, tedavi için Istanbul’a gitti.

Istanbul’da gördügü tedavinin ardindan ayak parmaklarinin kesilmesi gerektigi söylenen Geçit, ailesiyle durum degerlendirmesi yapmak için memleketi Batman’a döndü.

Bu arada agrilari daha da artmaya baslayan Geçit, hastane aciline giderek agri kesici ilaçlarla idare etmeye çalisti.

Bu sirada Batman Egitim Arastirma Hastanesi’nde ozon tedavisinin yapildigini duyan Geçit, GETAT Uzmani Doktor Celal Ayral ile görüserek tedaviye basladi.

Ayral, 22 seansta iyilesmesini öngördügü Geçit’in agrilari 8’nci seanstan itibaren azalmaya basladi, 20’nci seanstan itibaren ise kangrenlesmis dokularin iyilesmeye basladigini gördü.

Sigara hayatini karartti

Hasan Geçit, Ihlas Haber Ajansi muhabirine, sigaraya bagli olarak yakalandigi burger hastaliginin hayati kendisine zindana çevirdigini söyledi.



30 yil boyunca sigara içtigini belirten Geçit, “Burger hastaligina yakalandim. Yaklasik 1,5 yil önce damar tikanikligina bagli olarak bir rahatsizligim oldu. Bu hastalik sigaradan kaynaklanan bir hastaliktir. 30 yildir sigara içiyordum ve bu en sonunda parmaklarimin kesilme riskini bile olusturdu. Tedavi için ilk olarak Istanbul’a gittim. Orada ayak parmaklarimin kesilmesi gerektigi söylendi" dedi.



"Sigaradan dolayi ayagim kesilecek noktaya gelmisti"

Hastaligin her geçen gün ayak parmaklarina yayildigini söyleyen Geçit, sunlari söyledi:

“Istanbul’da anjiyo oldum. Sonrasinda Batman Egitim Arastirma Hastanesi’ne geldim. Geleneksel tamamlayici tip ozon tedavisi için buraya geldim. Geldigimde parmaklarim kötü durumdaydi; hastalik, ayak parmaklarimi sardi. Ilk seansa geldikten sonra iltihap akmaya basladi.

Iltihap akmaya baslayinca da rahatla hissetmeye basladim. Sigaradan dolayi ayagim kesilecek noktaya gelmisti. Günde üç bazen de dört paket sigara içiyordum. Doktorlar sigara içmeye devam edersen ayagin kesilecek dediler. Bu süreçte sigaradan dolayi ayaklari kesilen insanlarla da görüstüm. O yüzden sigarayi kimseye tavsiye etmiyorum. Burada tedaviye basladim. Doktorum 21 seansta iyilesecegini söyledi ama 19-20 seanstan artik agrilarim kesildi, damarlarim açilmaya basladi, yaralarim kapanmaya basladi.

Sonrasinda tedavi süreci 2 ay, 3 ayda bire çikti.”

“Hiçbir sey etki etmiyordu, sersem gibiydim”

Ilk günlerini hatirlamak istemedigini dile getiren Geçit, “Hiçbir sey etki etmiyordu, agri kesiciler etki etmiyordu, uyku ilaci aliyordum etki etmiyordu, gecem gündüzüm yoktu, sersem gibiydim. Uyusturucu kullanmis gibi sersem gibiydim. Bazen gözlerim açik ama mutfakta görüyordum kendimi çünkü uykusuzluktan ne yaptigimi bilmiyordum. Ozon tedavisi en etkili tedavi oldu. Zor bir süreçti, doktorlarima bana gösterdikleri sabirdan dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Sigarayi biraktigi için toparlamasi daha hizli oldu”

Batman Egitim Arastirma Hastanesi doktoru GETAT Uzmani Doktor Celal Ayral, hastanin sigaraya bagli burger hastaligina yakalandigini söyledi.

Hastanin ayak parmaklarinin kesilme noktasina geldigini kaydeden Ayral, kesilecek parmaklarin kesilmekten kurtarildigini dile getirdi. Yapilan tetkiklerin ardindan tedaviye basladiklarini vurgulayan Ayral, sözlerini söyle tamamladi:

“Hastamiz sag ayak basparmagi ve dördüncü parmaginda damar tikanikligina bagli kangren sikayeti ile geldi. Ilk muayenede damar açikligi var mi diye degerlendirdik. Damarsal bir sorun olmadigi için ozon tedavisine aldik. Ozon ile beraber fitoterapi de uyguladik. Bununla beraber beslenme ve yasam tarzi konularinda da önerilerimiz oldu. Öngörüm 22 seansta iyilesecegi yönündeydi ama çok sükür 20. seansta kangrenlesmis olan dokularin iyilesmeye basladigini gördük. Ama 8. seans ile beraber agrilari azalmaya basladi.

10 olan agri skoru 2-3’e düstü. Daha sonra hastamiz sigarayi da birakti. Bu hastalik, damarlari tikadigi için ortaya çikmisti. Sigarayi biraktigi için toparlamasi daha hizli oldu. Daha sonra hastamizin kesilmesi gerektigi söylenen parmaklari çok sükür en sonunda sifaya kavustu.”
Kaynak: İHA