Alinur Aktas Seçim Sonrasi Açiklamada Bulundu Açiklamasi 'Yüzde 12-13'Lük Bir Azalis Söz Konusu'

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nin son bulmasiyla birlikte, sonuçlar netlesmeye basladi. Bursa’da sandiklarin yüzde 95’i açilirken, seçimi resmi olmayan sonuçlara göre 47.7 oy oraniyla Cumhuriyet Halk Partisi Baskani Mustafa Bozbey önde götürdü. Sonuçlarin netlesmesiyle birlikte konusan Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Alinur Aktas, “Sonuçlarin sehrimize ve ülkemize hayirlar getirmesini diliyorum. Bir önceki yerel seçime göre bir de oy sayisinin arttigini düsünürsek, nüfusun artmasina paralel olarak, yaklasik yüzde 12-13’lük bir azalis söz konusu” dedi.

Alinur Aktas Seçim Sonrasi Açiklamada Bulundu Açiklamasi 'Yüzde 12-13'Lük Bir Azalis Söz Konusu'
Yerel Seçimlerde Türkiye geneli oy sayimlari yapilirken, Bursa’da sandiklarin yüzde 95’i açildi. Yapilan sayimda yüzde 47 ile Cumhuriyet Halk Partisi Adayi Mustafa Bozbey, seçimi önde götürürken, Adalet Kalkinma Partisi Adayi Alinur Aktas ise yüzde 38 oy aldi. Sayimlarda sona dogru gelirken, seçim sonrasi konusan Alinur Aktas, “Sonuçlarin sehrimize ve ülkemize hayirlar getirmesini diliyorum. Bir önceki yerel seçime göre bir de oy sayisinin arttigini düsünürsek, nüfusun artmasina paralel olarak, yaklasik yüzde 12-13’lük bir azalis söz konusu. 250 bin vatandasimizin sandiga gitmedigiyle alakali bir tespitin de oldugunu burada ifade etmek istiyorum. Muhakkak surette degerli büyüklerimiz, basta Sayin Genel Baskanimiz olmak üzere bu durumu degerlendireceklerdir. ülkemizin birçok noktasinda yasanan oy kaybindan Bursa olarak bizler de üzerimize düseni aldik. Dedigim gibi gerekli kurullarda bunlari degerlendirmeye tabi tutulacaktir. Yani özellikle seçim halinde 2 aylik süreçte yöneticilerimizle, milletvekillerimizle, özellikle 31 Mart’tan itibaren mecliste takip edecegiz. Bu süreç zarfinda tüm ilçeleri ziyaret ettim. Hatta ikiser üçer kez ziyaret ettim. Cumhur Ittifaki’nin adayi olarak bin altmis mahallemizin yariya yakinini ziyaret etmisim. 500 mahalle ziyaret ettim. Hepsine dokunmaya çalistik. Eksik kaldiklarimiz olmustur, haklarini helal etsinler. Önce Allah’a sükrediyorum, benim seref defterime yirmi yil bu sehrin önce Inegöl ilçesinin ve akabinde de alti buçuk yil Bursa Büyüksehir Belediyesi’nde belediye baskani olarak hizmet. Inanin her bir cadde, her bir sokak, her bir kisi bana isi düsen hangi siyasi görüsler insan olursa olsun benim için çok kiymetliydi, çok degerliydi. Bunun mutlulugunu ömrüm boyunca yasayacagim. Geride tertemiz bir belediye birakiyorum. Ben seçilen tüm belediye baskani arkadaslarim, henüz sonuçlar netlesmedi. Hepsine basarilar diliyorum. Bu süreç zarfinda tekrar dedigim gibi tüm siyasi büyüklerimi, AK Parti teskilati içerisindeki büyüklerime, önceki dönem vekillerime, bakanlarima her birine samimiyetle, gayretle çalistik ama nasibimiz, takdirimiz buymus. Ben tekrar sürecin Bursa’miz için, ülkemiz için hayirlar getirsin diyorum” diye konustu.

Ak Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan ise, “AK Parti olarak katilmis oldugumuz bu on sekiz seçimde de vatandasimizin hem teveccühünü gördük. hem de onlara bu seçim atmosferindeki bizim demokrasi söleni dedigimiz bir kurumsallasmayi saglamis olduk. Bunun öncesinde 14 ve 28 Mayis’ta zaten milletimiz, bize olan güvenini göstermisti. Önümüzdeki 2028 yilina kadar olan süreçte iktidar partisi olarak milletimize hizmet etmekle ilgili görevi bize tevdi etti ve biz de bu suur içerisinde çalisarak gayret ederek milletimize vermis oldugumuz sözleri yerine getirmis olacagiz. Yerel seçimlerden çok genel seçimler havasi olustu ve projelerde havalarda uçustu. Biz milletimizin mesajini aldik” dedi.

Kaynak: İHA