Minik Ögrencilere Agiz Ve Dis Sagligi Egitimi

DÜZCE –Saglik Müdürlügü tarafindan anaokulu ve ilkokul ögrencilerine agiz ve dis sagligi egitimi verildi. Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, “Çocuklarimiza agiz ve dis sagliginin önemini asiliyoruz” dedi.

Minik Ögrencilere Agiz Ve Dis Sagligi Egitimi
Akçakoca Ilçe Saglik Müdürlügü tarafindan, Osmaniye Ilkokulu, Ayazli Anaokulu, Dadali Köy Yasam Alani Anasinifinda egitim gören minik ögrencilere agiz ve dis sagligi egitimi düzenlendi.

Toplumun bilinçlenmesine katki saglamak, dogru aliskanliklar kazandirmak ve genel sagligin ayrilmaz bir parçasi olan agiz ve dis sagligina dikkat çekmek amaciyla düzenlenen etkinlikte; saglikli yasam için agiz ve dis sagliginin önemi, agiz ve dis bakiminin nasil yapilmasi gerektigi ve dogru dis firçalama ögrencilere anlatilarak dis maketi üzerinde uygulama yapildi.

Küçük yasta kazanilan aliskanliklarin ve ögrenilen bilgilerin hayat boyu devam ettiginin altini çizen Düzce Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, ‘‘Koruyucu ve önleyici saglik hizmetlerimiz dahilinde toplumun her kesimini bilinçlendirme misyonumuzu sürdürüyoruz. ‘Agaç yasken egilir’ atasözünden hareketle saglikla ilgili küçük yaslardan itibaren davranis degisikligi kazandirmayi önemsiyor, çocuklarimiza agiz ve dis sagliginin önemini asiliyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA