Balkonda Buldugu Misafir Baykus Yavrularini Evinde Besliyor

Giresun’un Bulancak ilçesinde bir sabah evinin balkonunda buldugu baykus yavrularini koruma altina alan kadin, baykuslarin biraz daha büyümesinin ardindan Doga Koruma ve Milli Parklar yetkililerine teslim etmek istiyor.

Balkonda Buldugu Misafir Baykus Yavrularini Evinde Besliyor
Giresun’un Bulancak ilçesi Ihsaniye mahallesinde yasayan Ayse Dündar, bir sabah kalktiginda evinin balkonundaki saksi içerisinde bir çift baykus yavrusu buldu. Nerden geldigini bilemeyen Dündar, belediye hayvan barinagini aradigini ancak bir dönüs yapmadiklari için bakimini üstlendigini söyledi.



Baykus yavrularini çok sevdigini ve patatesle besledigini söyleyen Ayse Dündar, “Sabah saatlerinde balkonda saksinin içine tünemis halde iki tane baykus yavrusu bulduk. Yavru olduklarini ve yorgun düstüklerini gördük. Hemen kanatlarini kontrol ettik ve yarali olmadigini anlayinca eve aldik. Çok sevimli olan baykus yavrularini ilk kez bu kadar yakindan gördük. Iki gündür baktigimiz baykus yavrularini patates, yumurta ve etle besliyoruz. Masallah ne versek yiyorlar. Yetkililere teslim etmek için bir çok kuruma telefon açip baykuslara sahip çikilmasini istedik. Biz bu hayvanlara sahip çikilmasini istiyoruz. Evde beslenecek bir hayvan degiller. Yetkilere sizin araciliginizla sesleniyoruz. Baykuslara sahip çikalim” dedi.

Kaynak: İHA