Bakan Tekin; 'Raci Alkir Erzurum Için Bir Degerdir'

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Raci Alkir Güzel Sanatlar Lisesini ziyarette Halk Müzigi Ses Sanatçisi Raci Alkir’in oglu Vahit Alkir ile yakindan ilgilendi.

Bakan Tekin; 'Raci Alkir Erzurum Için Bir Degerdir'
Tatyan Baba ve Türkü Pasa olarak bilinen Türk Halk Müzigi Sanatçisi Raci Alkir’in adinin verildigi liseyi ziyaret eden Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, sanatçinin oglu Vahit Alkir ile sohbet etti, Raci Alkir’in Erzurum kültür ve sanat hayatinda çok degerli bir sahsiyet oldugunu ifade etti.

Bakan Tekin, Raci Alkir Güzel Sanatlar Lisesi ziyareti ile ilgili yaptigi paylasimda, “Düslerin sanata dönüstügü, Erzurumlu evlatlarimizin sanatla büyüdügü okulumuz Yakutiye Raci Alkir Güzel Sanatlar Lisemizi ziyaret ettik. Ögrencilerimizle sohbet ettik, sorularini cevapladik, resim ve heykel sergilerini gezdik, icralariyla dinlendik. Meslektaslarimizla ve bizlere eslik eden sanatçilarimizla sanat egitimi ile ilgili fikir teatisinde bulunduk. Estetigin izinde, gelecege yön veren meslektaslarimiza kolayliklar, ögrencilerime basarilar diliyorum.” dedi.

Kaynak: İHA