Bakan Simsek Açiklamasi 'Yilin Ikinci Yarisinda Kredi Notumuz Daha Da Yükselecek'

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, Fitch tarafindan Türkiye’nin kredi notunun yükseltildigini ifade ederek “Yilin ikinci yarisinda dezenflasyon, daralan cari açik ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekisecek ve kredi notumuz yükselecektir” dedi.

Uluslararasi kredi derecelendirme kurulusu Fitch tarafindan Türkiye ekonomisine iliskin degerlendirmesini açikladi.

Kredi derecelendirme kurulusundan yapilan açiklamada, Türkiye’nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun ‘B’den ’B+’ya yükseltildigi, not görünümünün ‘pozitif’ olarak belirlendigi aktarildi. Konu üzerine sosyal medya hesabindan açiklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, uyguladiklari programin somut sonuçlarinin ülke kredi notuna yansidigini ifade etti.

“Kredi notumuz daha da yükselecektir”

“Fitch’in Türkiye’nin ekonomideki bu basarisina kayitsiz kalmadigini ve Türkiye’nin kredini notunun yükselttigini ifade eden Simsek “Pozitif görünüm önümüzdeki dönemde not artisinin sürecegine isaret ediyor. 12 yil sonra gelen bu not artisinda, Türkiye’nin uluslararasi normlara uyan, kural bazli ve öngörülebilir politikalari etkili oldu. Makro-finansal istikrarin daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelismeler artarak devam edecek. Yilin ikinci yarisinda dezenflasyon, daralan cari açik ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekisecek ve kredi notumuz yükselecektir” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA