Vali Çiftçi; 'Kadina Yönelik Siddet, Bir Insanlik Suçudur'

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, gerek inancimizin gerekse de toplumsal degerlerimizin, kadini her zaman müstesna bir yere koydugunu ifade etti.

Vali Çiftçi; 'Kadina Yönelik Siddet, Bir Insanlik Suçudur'
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü münasebetiyle yayinladigi mesajda, “Kadinin hak ettigi degeri hatirlatan 8 Mart Dünya Kadinlar Günü, dünyamizi güzellestiren, aileleri bir arada tutan ve nesilleri egiten kadinlarin degerini anma ve onlarin nezdinde fedakârlik, sefkat, merhamet, emek ve umudu kutlama günüdür. Kadin bizim kültürümüzde ve medeniyetimizde muazzez ve manevi degeri yüksek bir mevkidedir. Aile ve devlet yönetiminde tarih boyu çok etkin bir yere sahip olan Türk kadini Kurtulus Savasi yillarinda gerek cephede gerekse cephe gerisinde vatan için savasmaktan geri durmamistir. Nene Hatun, Kara Fatma, Serife Baci gibi bu vatanin bagrindan çikmis ve varini yogunu milleti için ortaya koymus sayisiz kadin kahraman Cumhuriyetimizin en önemli mimarlarindandir. Tarihimiz; alin teriyle, emegiyle, fedakârligiyla destan yazan kadinlarin basari dolu hikayeleriyle doludur.” dedi.

“Annelerimizin dualariyla güçlenir, yolumuzu aydinlatiriz.”

Vali Çiftçi, devletin, kadinlarin is ve toplum hayatinda aktif bir sekilde yer almasi için istihdamdan egitime çesitli destekler ve tesviklerle Anadolu kadininin tüm cevherlerini sosyal ve ekonomik hayata aktarmasini sagladigini vurgulayarak, “Anadolu’nun bereketini üretim kabiliyetiyle zenginlestiren kadinlarimiz, emekleriyle toplumsal kültürümüzün tasiyiciligini da üstlenmektedir. Hem is hayatinda hem de evde verdikleri emekle, toplumumuza deger katip hayatin her alaninda varlik gösteren cefakâr kadinlarimizin nesillerin egitimde de rolü büyüktür; çünkü onlar, gelecegimize yön verecek olan evlatlarimizi yetistiren ögretmenler, rehberler ve örneklerdir. Hiç süphesiz ki kadinin en önemli niteliklerinden biri anne kimligidir. Sabir ve sevgiyle çocuklarini büyüten annelerimiz; bas tacidir ve cennet, onlarin ayaklarinin altindadir. Annelerimizin dualariyla güçlenir, yolumuzu aydinlatiriz.” diye konustu.

“Kadina yönelik siddet, bir insanlik suçudur.”

Kadinlarin, toplumun temel diregi ve gelecegin insasinda önemli bir role sahip oldugunu ifade eden Vali Mustafa Çiftçi, sözlerini söyle sürdürdü, “Onlar, yasamlarinin her aninda fedakarlikla hareket ederler ve sevdikleri için ellerinden gelenin en iyisini yaparlar. Sefkat ve merhametleriyle, çevrelerine umut saçarlar ve insanliga ilham verirler. Kadina yönelik siddet, bir insanlik suçudur. Ülkemizde ve dünyada, toplumun ruhunda derin yaralar açan kadina yönelik siddet olaylarini önlemek amaciyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimizin illerimizde olusturdugu “Siddet Önleme ve Izleme Merkezi (SÖNIM)” uygulamalari kadinlar için önemli bir güvence mekanizmasidir. Dünya Kadinlar Günü’nü, kadinlarin hak ettikleri degeri görmeleri ve toplumda esitlik ve adaletin saglanmasi için bir firsat olarak görmeli ve kadinlarimizin onurunu korumak ve sahsiyetlerini yüceltmek için çalismaliyiz. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya birakmak için tüm kadinlarin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü kutluyorum.”

(MEK-NK-Y) A
Kaynak: İHA