Kadina Yönelik Siddete 'Dur' Demek Için 5 Yildir Uzattigi Saçini Kesti

Tokat’ta bir kisi, kadina yönelik siddete dikkat çekmek için uzun bir süredir uzattigi saçlarini kazitti.

Kadina Yönelik Siddete 'Dur' Demek Için 5 Yildir Uzattigi Saçini Kesti
Tokat’ta yasayan Mustafa Himmetbeyoglu, dünya üzerinde zulüm gören kadinlarla ilgili farkindalik olusturmak için uzun bir süredir uzattigi saçlarini kazitmaya karar verdi. Gazze ve Dogu Türkistan’da yasanan trajedilere dikkat çekmek ve bu acilari sonlandirmak için bir adim atmak istedigini belirten Himmetbeyoglu, insanlarin Ramazan ayinda da huzur içinde ibadetlerini yapabilmesi için birlik olunmasi gerektigini vurguladi. Himmetbeyoglu, eylemiyle iz birakip farkindalik olusturmak istedigini de kaydetti.

Himmetbeyoglu, 2019 yilindan itibaren uzattigi saçlarini kazitmak için kuaförüyle Cumhuriyet Meydani’nda bir araya gelerek herkesin gözleri önünde saçini kazitti. Bazi kadinlarin bu anlari cep telefonlariyla kaydetmesi dikkat çekti.

Mustafa Himmetbeyoglu yaptigi açiklamada, “8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde Gazze, Dogu Türkistan ve dünyadaki kadinlar basta olmak üzere insanlik adina islenen bütün suçlara dur demek için, kadinlarin saçlarinin tellerine zarar gelmemesi için, farkindalik olusturmak ve sesimizi duyurmak adina saçlarimi kestirecegim demistim ve su an kestirdim. Bu saçlarimi da isteyen hayir kurumuna bagista bulunacagim. Insallah bir nebze olsun bu yapmis oldugumuz eylem sayesinde Gazze ve Dogu Türkistan’da akan gözyasi ve kan son bulur. Insanlar Ramazan’da da ibadetlerini gönül rahatligiyla yapabilmeleri için birlik olalim. 2019 yilindan itibaren saçimi uzatiyordum. Çok kisa kestirmistim. Ama 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü bekledim. Gazze’de islenen bu soykirim, Dogu Türkistan’da islenen vahsice cinayetlere dur diyebiliriz. Rahimden geldik rahimden gidecegiz. Mezar da bir rahimdir. Birilerine bir yarar saglayabilirim diye dünyada da iz birakmak için saçlarimi kestirme karari aldim” dedi.

Kaynak: İHA