Erzurum Büyüksehir Belediyesi'nden Hanimlara Destek

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, sehrin ekonomik, sosyal ve kültürel gelisimine katkida bulunmak için uygulamaya koyduklari projelerin tek tek hizmete sunuldugunu söyledi.

Erzurum Büyüksehir Belediyesi'nden Hanimlara Destek
Erzurum’da hanimlari kooperatiflerde ya da evlerinde ürettikleri ürünleri degerlendirecekleri imkani sunacaklarini ifade eden Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, “Kadinlarimiz evde ürettigi ve ekonomik degeri olan ürünleri belediye satacak. Ilk uygulamasi Havuzbasi Kent Meydani’nda olacak. Kadinlarimizin özellikle yöresel ürünleri orada vatandasa satilacak. Burada hediyelik ürünlerde olacak, Erzurum’un anlatan ve ifade eden hediyelik esyalarda olacak. Bu çalismamizi ilerleyen zamanda oteller bölgesine de götürebiliriz. Insanlarimiz zaman zaman bunun eksikligini dile getiriyor. Bizde böyle bir imkanla destek olacagiz.” dedi

“Asik Sümmani Türkevi açilacak”

Erzurum sosyal ve kültürel hayatina katkida bulunmaya devam edeceklerini anlatan Baskan Sekmeni “Erzurum Kalesi civarinda da yöresel yemeklerimiz ile alakali bir kooperatife yer verdik. Burada Erzurum yemeklerinin olacagi bir restoran hizmete girecek. Erzurum birde Türkü Evi açiliyor. Asiklarimizin ve ozanlarimizin böyle bir ihtiyaci vardi. Çok yakin zamanda asiklarimizin gönüllerince vatandaslarimizla bulusacagi bir yer olacak. Burasi da Erzurum Kalesi düzenlemesi içindeki alanda olacak. Asik Sümmani Türkü Evi Erzurum’da önemli bir eksigi gidermis olacak. Asiklarimiza da böylece destek olacagiz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA