Bakan Tekin, 'Zirve Sehir Için, Zirve Fikirler' Projesine Ilk Talebi Yazdi

Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Yusuf Tekin, AK Parti Erzurum Il Baskanligi tarafindan hazirlanan ve kamuoyuna ilk kez açiklanan “Zirve Sehir Için, Zirve Fikirler” çalismasinin ilk projesini sundu.

Bakan Tekin, 'Zirve Sehir Için, Zirve Fikirler' Projesine Ilk Talebi Yazdi
Il Baskanligi binasinda yapilan proje sunum toplantisinda konusan AK Parti Erzurum Il Baskani Ibrahim Küçükoglu, yerel seçim sürecinde ve sonrasinda katilimci demokrasi adina farkindalik olusturmak için hazirladiklari “Zirve Sehir Için, Zirve Fikirler” çalismasini tanitmak ve ilk projeyi de Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Yusuf Tekin’den almak ve sisteme göndermesi için bir araya geldiklerini ifade etti.

“Siyasal katilim sadece oy kullanmak, partiye üye olmak degildir”

Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Yusuf Tekin, iki gündür Erzurum’da ve ilçelerde yerinde tespitler yaptiklarini, seçim çalismalarina katildiklarini ifade ederek, “Oltu, Olur, Uzundere ve Tortum’da bulunduk. Aday arkadaslarimizin kampanyalarina destek verme çalistik, SKM açilislari yaptik, vatandasla sohbet ettik. Basta muhtarlar olmak üzere sivil toplum örgütleriyle beraber kanaat önderlerini dinledik. Ilçelerin problemleriyle ilgili tespitlerimizi yaptik. Daha önce Erzurum’da SKM açilisi için buraya geldigimde bir seyi tartismaya açmistim. Akademik olarak siyaset bilimi benim çalisma alanim. Ve siyasetin ana unsurlarindan bir tanesi de siyasal katilim. Siyasal katilim dedigimiz sey seçmenlerin sadece oy vermesi ya da bir siyasi partiye üye olmasi degil kuskusuz. Siyasal katilim seçmenlerin vatandaslarin sehirle ilgili yasadiklari bölgeyle ilgili, ülkeyle ilgili fikirlerini paylasabilecekleri bir zeminin olusmasi da bir parçasi. Biz bu anlamda Erzurum’da fikri olan herkesin Erzurum’la ilgili düsüncesi, kanaati olan herkesin siyasete katilmasini, yerel yönetimlere katilmasini arzu ediyoruz” dedi.



“Cumhurbaskanimizdan da Erzurum için proje önerisi alacagiz”

Kendisinin yillardir teorik olarak çalistigi bu konuyu AK Parti Il Baskani Ibrahim Küçükoglu’ndan rica ettigini ve farkli bir SKM fikrini paylastigini ifade eden Bakan Tekin, “Erzurum’da yasayan herkes ilçesi ya da büyüksehirle ilgili olarak bir fikri varsa paylassin. Biz bu fikirleri, bu projeleri degerlendirelim. Uygulanabilir sehir için faydasi olduguna inandigimiz projeleri seçelim. Ve bu projeleri büyüksehir belediye baskanimizin, ilçe belediye baskanlarimizin, belediye baskani seçildikten sonraki hayata geçirecekleri projelerin arasina alalim diye düsünmüstük. Ayni zamanda bu projenin hayata geçirilmesiyle ilgili olarak da eger ilgili arkadasimiz bu projenin koordinesinde görev almak istiyorsa proje büyüksehrin projesi büyüksehirde, ilçe belediyelerinin projesi ilçe belediyelerinde bir anlamda gönüllü proje koordinatörü olarak bulunsun istemistik. Sag olsun AK Parti teskilatimiz bunu hayata geçirdi. Bana söylediklerini de heyecanlandim gerçekten. Ben bunu Türk siyasetine, Türkiye’deki siyasetin isleyisine, Türkiye’de seçmenlerin siyasal katilimina ciddi katki saglayacagina inaniyorum. Hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum. 16 Mart 2024 günü Cumhurbaskanimiz geldiginde, Erzurum mitingi için. Bu projeyi de kendisine, belki Erzurum’la ilgili kendisinden de bir fikir alip bu anlamda bir projesini onun da kayitlara getirmesini talep ederiz” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Yusuf Tekin, “Zirve Sehir Için, Zirve Fikirler” sistemine ilk girisi yapti ve “Erzurum Lisesi’nin çok daha basarili olmasi, eski ihtisamli günlerine dönmesi, Türkiye’deki en basarili ve örnek gösterine liseler arasinda gösterilmesi, bünyesine katilan eski Maresal Fevzi Çakmak Hastanesi ile birlikte güzel bir lise olmasini talep ediyorum” diye not düstü.

Programa, AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Baskani Muhammet Sunar, AK Parti MKYK üyesi Fevzi Polat ve AK Parti teskilat yöneticileri katildi.

Kaynak: İHA