Özgür Özel 'DEM Parti' Açiklamasini 'Talihsizlik' Olarak Nitelendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özür Özel, dün Afyonkarahisar Belediye Baskan Adaylari Burcu Köksal’in ‘Dem Parti hariç kapimizi herkese açik’ söylemini talihsizlik olarak nitelendirdi.

Özgür Özel 'DEM Parti' Açiklamasini 'Talihsizlik' Olarak Nitelendirdi
Bilecik’te düzenlenen miting öncesinde il baskanligini ziyaret eden Özgür Özel, burada basin mensuplarinin sorunu yanitladi. Konusmasinda dün Afyonkarahisar’da Belediye Baskan Adayi Burcu Köksal’in ‘Dem parti hariç herkese kapimiz açik’ söylemlerine deginen Özel, konuyu talihsizlik olarak gördü. Özel konuyla ilgili konusmasinin devaminda ise sunlari söyledi:

“Türkiye’deki 81 ilde ve seçime girdigimiz bin 150nin üzerindeki seçim çevresindeki belediye baskanlarimizin tamaminin imzalayacagi bir taahhütname bulunuyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetimlerde esitlik politika belgesi. Dün Afyon’da bir talihsiz süreç yasandi. Belediye baskan adayimiza yerelde sürekli belediyeyi kimle yönetecegi sorusu üzerine onlara cevap vermek isterken sanki seçmenin bir kismina ayrimcilik yapilacakmis gibi bir ifadeye sürüklendi is. Tabii bir takim firsatçilarda bunun üzerinde uzun süre tepindiler. Ama dünden bugüne olacak bir sey degil aylardir süren bir hazirlik. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu konularda ne kadar duyarli oldugunu ve ne kadar hazir oldugunu ve ne kadar kendinden emin oldugunu gösteriyor. Elimizde Cumhuriyet Halk Partisi yerel yönetimlerde esitlik politikasi var. Cumhuriyet Halk Partili belediye baskanlarinin basta toplumsal cinsiyet esitligi için mücadele edeceklerini belirten bunu 9 madde halinde siralayan bir taahhütname var. Bu taahhütname her bir belediye baskanimizin basta kadin erkek arasindaki ayrimcilik ve cinsiyet esitsizligine müdahale olmak üzere her türlü esitsizligin karsisinda olduklarini belediye hizmetlerinde kendilerine basvuran vatandaslari hiçbir sekilde ayirmayacaklarini irk, mezhep, inanç ve siyasi tercih farki olmaksizin herkese sunulacak esit hizmetleri taahhüt eden bir belgedir. Bu belgesi Cumhuriyet Halk Partili belediye baskanlari bugün kadin erkek esitligi noktasindaki ve esitsizliklerle ve cinsiyet esitsizliklerdekiyle mücadele yönündeki taahhütnameyi imzalayarak iradelerini beyan ediyorlar.”
Kaynak: İHA