Güpür Hamami Için Restorasyon Projesi Hazirlaniyor

Çorum Belediyesi, Güpür Hamami’ni restore ederek yeniden kente kazandirmak için çalismalara basladi. Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, restorasyon projesi için Kültür ve Turizm Bakanligi uzmanlariyla bir araya geldi.

Güpür Hamami Için Restorasyon Projesi Hazirlaniyor
Çorum Belediyesi, Tarihi Sehir Meydani’nin kayip mirasi olan Güpür Hamami’ni restore ederek sehir yasamina kazandirmak için çalismalara hiz verdi. Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügü Ankara Rölöve ve Anitlar Müdürü Özgür Seyhan Akça ve beraberindeki uzmanlarla degerlendirme toplantisi gerçeklestirdi.

Ulucami külliyesinin en önemli parçalarindan biri olan Güpür hamaminin yaklasik 40 yildir kaderine terk edilmis bir halde oldugunu belirten Baskan Asgin “Tarihi Sehir Meydanimizi planlarken sadece peyzaj alanlari olusturulmasi degil ayni zamanda tarihi yapilarin da ayaga kaldirilmasini benimsedik. Güpür Hamamini maliklerinden satin alarak Belediyemize kazandirdik. Bundan sonraki süreçte Kültür ve Turizm Bakanligimizla restorasyon sürecini tamamlayacagiz. Burayi Tarihi Sehir Meydaninin ruhuna uygun bir mekan olarak düzenleyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA