Bakan Yerlikaya, SOBE'nin Isiginda Tesekkür Bulusmasina Katildi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Konya’da SOBE’nin Isiginda Tesekkür Bulusmasina katildi. Bakan Yerlikaya, “Otizm bir eksiklik degil, farkliliktir. Kirmizi güllerle süslü bir bahçedeki mavi güllerdir” dedi.

Bakan Yerlikaya, SOBE'nin Isiginda Tesekkür Bulusmasina Katildi
Çesitli ziyaretler için Konya’ya gelen Içisleri Bakani Ali Yerlikaya SOBE’nin Isiginda Tesekkür Bulusmasina katildi.

Programda ilk olarak otizmli bireylerin ailelerinin hazirlamis oldugu belgesel gösterimi yapildi. Programda konusan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, “Böylesine özel anlamli bir gecede bir arada olmaktan büyük, memnuniyet duyuyorum. Otizm bir eksiklik degil, farkliliktir. Kirmizi güllerle süslü bir bahçedeki mavi güllerdir. Canimizdan çok sevdigimiz çocuklarimizin bazilari da farkliliklarla dünyaya geliyor. Sosyal etkilesimlerini engelleyen özellikler onlari iç dünyalarinda bazi sikintilarla bas basa birakabiliyor. Iste SOBE Vakfimizin da çikis noktasi tam da buldu. Otizmli bireylerin dertlerine derman olma onlarin ve ailelerinin omuzlarindaki yükü bir nebze olsun hafifletmektir. Vakfimizin siz kiymetli yöneticileri, kiymetli çalisanlari, birbirinden degerli gönüllüleri ve siz dünyayi gözüyle bakmayi bilen dünyaya gözüyle bakmayi bilen kiymetli bagisçilarimiz hepiniz birer kahramansiniz. Bir çocugun hayatina dokunmak onun içindeki cevheri çikarmak, emek sarf etmek, egitimleri için maddi manevi destek olmak, bunlar büyük gayretler. Tekrar ve tekrar Allah hepinizden razi olsun. Iyi ki varsiniz” seklinde konustu.



“Merkezimiz su anda 102 ögrenciye hizmet veriliyor”

SOBE’nin kurulus ve faaliyetleri hakkinda açiklama yapan Bakan Yerlikaya, “Çikis noktasi Selçuklu Belediyemiz tarafindan 2011 yilinda bir sosyal sorumluluk projesiydi. Her sey bu ulvi düsünceyle basladik. Merkezin insa ise 2014 yilinda tamamlandi. 8 yil önce ise bu egitim merkezinin bir gönüllülük ve adanmislikla sürdürülebilir kirilmasi için Selçuklu Otizmli Bireyler Egitim Vakfi kuruldu. Türkiye’nin en kapsamli, en büyük merkezine sahip olan vakfimiz çalismalarinin büyük bir özveriyle sürdürüyor. Merkezimiz su anda 102 ögrenciye hizmet veriliyor. Merkezde egitim, terapi, spor. yüzme, binicilik gibi pek çok alanlarda egitim veriliyor. Vakfimizin asil felaketi 6 Subat depremleri sonrasi Hatay’da açtigi 6 derslikle de 30 otizmli çocugumuz egitim görüyor. Otizmli çocuklarimiza hizmet veren bu tür merkezlerimizin önemi her geçen gün artiyor” diye konustu.



“Bize düsen inci mercanlari çikarmak”

Dünya her geçen gün otizmli bireylerin arttigini ifade eden Bakan Yerlikaya, “Ülkemizde 0-18 yas araligindaki 1,5 milyon çocugun otizmden etkilendigi tahmin ediliyor. Iste burada en büyük ihtiyaç olarak karsimiza ne çikiyor? Egitim herkes için gerekli ama otizmli çocuklarimiz için egitim ayni zamanda bir tedavi. Yegane reçetemiz egitim, kesintisiz ve etkili bir egitim seferberligi ile otizmli yavrularimiz hayata dönüyor. Otizmli bireyler kimi zaman içlerinde çok büyük yetenekler gizliyorlar. Aralarinda, duydugu her sesi notaya dökebilen dahiler de var, matematik dahileri de var. Her biri denizden, altindaki mercan gibidir. Bize düsen inci mercanlari çikarmak” dedi.



“Hiç durmadan çalisiyoruz”

Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfi (SOBE) Baskani Mustafa Ak ise, “SOBE olarak kuruldugumuz günden itibaren otizm alaninda ulusal ve uluslararasi bir kurum olmak için çalismalarimizi yürütüyoruz. SOBE Türkiye’nin en büyük ve en kapsamli otizm merkezidir. Biz de bu konudaki sorumlulugumuzun farkindayiz ve daha nitelikli hizmet verebilmek ve daha fazla katki saglamak için güçlü gönüllüler ile hiç durmadan çalisiyoruz” seklinde konustu.

Programa, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, kurum müdürleri ve bagisçilar katildi.

Kaynak: İHA