Tarim Ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli Karabük'e Geliyor

AK Parti Karabük Belediye Baskan Adayi Özkan Çetinkaya, Nehir Park projesi ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli’nin 7 Mart’ta Karabük’te olacagini açikladi.

Tarim Ve Orman Bakani  Ibrahim Yumakli Karabük'e Geliyor
Çetrinkaya, vizyon projelerle sehirde yeni bir sehircilik vizyonuyla sahneye çiktiklarini belirterek, “ Tabii bunlardan birincisi burada iste Cumhurbaskanimizla görüsmemiz ve bakanlarimizla görüsmemizin akabinde gar sahasina Bakanimizin da katilimiyla burada sahanin tahliyesi noktasindaki beyanatlari, söylemleri bakanimiz bize sag olsun Karabük halkinin hizmetine açilacagini söyledi.

Nehir park projesi de Karabük’ün potansiyeline katkisi çok büyük olacak. Ikinci projemiz hep dedik ya bir gar sahasi var. Bunun tahliye olmasi gerekiyor. Bir de sehrin ana merkezi olan bir nehrimiz var. Bugün bakiyoruz Anadolu da birçok vilayetin bu nehri hemsehrilerinin hizmetine açtigini görüyoruz etrafimizdaki illerde, vilayetlerde de. Bu noktada biz de istiyoruz ki su akar, Karabüklü bakar degil, su akar Karabük’ün etrafinda sosyal etkinlikler yapar. Yine turizm bu noktada bizim için çok önemli. 550 bin turist geliyor Safranbolu bölgemize. Bu turistler Karabük’te hiçbir sekilde zaman geçirmiyor. Biz arzu ediyoruz ki hem sosyal hem ticari hayatimiza katkisi olsun. Bu 550 bin turist buralarda dursun. Bizim oradaki nehir park etrafinda açacagimiz tesislerde yine iste buradaki sosyal tesislerde zaman geçirsin, Karabük’te turizmden faydalansin istiyoruz. Bu noktada nehir parki hayata geçirmek adina yine Tarim ve Orman Bakanimizla da istisarelerimiz olacak alani inceleyecegiz. Bu alani ne kadar hizli bir sekilde Karabük halkinin hizmetine sunariz, bunu en modern, en kullanisli halkin en takdir ettigi projeyi buraya nasil uygulariz? Bunun gayreti içerisinde olacagiz. Adaylikla biz bu kontaklara basladik. Yani özellikle bu kroniklesmis projelerin, kroniklesmis vaatlerin bir an önce hayata geçirip halkimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Tarim ve Orman Bakanimizda bu niyetle geliyor sehrimize.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA